Έχοντας αναγνωρίσει τη σημασία των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media) και την αύξηση της χρήσης τους στον τομέα της υγείας από τους επαγγελματίες υγείας, τους δημοσιογράφους υγείας και τους ασθενείς, η Boehringer Ingelheim τα έχει ενσωματώσει στους τρόπους επικοινωνίας της, υιοθετώντας και για αυτά τον Κώδικα Δεοντολογίας του ΣΦΕΕ και τις κανονιστικές διατάξεις του ΕΟΦ.

Η Boehringer Ingelheim Ελλάς, στα πλαίσια του Συνεδρίου Pulse and Cardio Electrics 2014 στις 14 Ιουνίου 2014 (hashtag συνεδρίου: #PACE2014) θα πραγματοποιήσει το πρώτο TweetChat στην Ελλάδα, για να συμβάλλει ενεργά με τη βοήθεια της πρωτοποριακής αυτής τεχνολογίας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την Κολπική Μαρμαρυγή.

Τι είναι το Twitter;

Το Twitter είναι ένα από τα πιο ευρέως διαδεδομένα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που χρησιμοποιείται διεθνώς όλο και περισσότερο λόγω της αμεσότητάς του, μέσα από ένα φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον.

Τι είναι το TweetChat;

Το TweetChat είναι μία online συζήτηση που πραγματοποιείται μέσω Twitter βασισμένο σε ένα συγκεκριμένο hashtag (keyword) για ένα προκαθορισμένο θέμα. Διαρκεί συγκεκριμένο χρόνο και διενεργείται μέσω σύντομων μηνυμάτων (Tweets) μεταξύ των συμμετεχόντων, ακολουθώντας το καθορισμένο hashtag.

Στην ουσία, πρόκειται για ένα νέο άμεσο, διαδραστικό εργαλείο που επιτρέπει τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων για ένα συγκεκριμένο θέμα. Η πρόσβαση και η συμμετοχή σε αυτό μπορεί να γίνει μέσω Η/Υ, tablet ή smartphone με σύνδεση στο Internet. Αρκεί ο χρήστης να διαθέτει λογαριασμό στο Twitter.

Το TweetChat #AfibGR της Boehringer Ingelheim

Στο TweetChat αυτό, μπορούν να συμμετέχουν επαγγελματίες υγείας, δημοσιογράφοι υγείας καθώς και το ευρύ κοινό ακολουθώντας το #AfibGR το οποίο είναι το hashtag της online συζήτησης για την Κολπική Μαρμαρυγή.

Επίσημος καλεσμένος είναι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας Καθηγητής κύριος Π.Βάρδας και η συζήτηση θα αφορά ζητήματα γύρω από τη συμμόρφωση των ασθενών με κολπική μαρμαρυγή, την έγκαιρη διάγνωση, την ποιότητα ζωής και τις νέες εξελίξεις. Η συζήτηση δεν θα αφορά θέματα θεραπειών, φαρμάκων ή δραστικών ουσιών.

Προσκαλούνται όλοι όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για την Κολπική Μαρμαρυγή #ΚΜ να παρακολουθήσουν την online συζήτηση, να θέσουν τις ερωτήσεις τους και να ανταλλάξουν απόψεις, δημιουργώντας ένα γόνιμο διάλογο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο