Με την πάροδο του χρόνου, αρκετοί είναι οι ασθενείς που παραπονιούνται για πόνο στις αρθρώσεις. Δια του λόγου το αληθές, πρόσφατες μελέτες κατέγραψαν 400 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως που ζουν με χρόνιους πόνους στις αρθρώσεις ή αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα όπως αρθρίτιδα και μυοσκελετικές νόσους. Στην χώρα μας, 1,8 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από Οστεοαρθρίτιδα, ενώ οι πόνοι και τα προβλήματα στη μέση και την πλάτη αποτελούν τη 2ο συχνότερη αιτία απουσίας από την εργασία.

Τα συμπληρώματα διατροφής Lanes, αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις υγείας που αντιμετωπίζουν χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά, αλλά και τη μεγάλη επιβάρυνση που προκαλεί ο τρόπος ζωής μας σήμερα, δημιούργησαν το FlexAde Xtra με στόχο να συμβάλουν σε υγιείς και δυνατές αρθρώσεις. Έτσι το FlexAde Xtra, είναι το μόνο με τα 7 πιο στοχευμένα και αποτελεσματικά ενεργά συστατικά σε υψηλές δοσολογίες. Συγκεκριμένα το κολλαγόνο, το υαλουρονικό, το MSM, η γλυκοζαμίνη, η χονδροϊτίνη, το μαγγάνιο και η βιταμίνη C είναι συστατικά ικανά να συμβάλουν στη διατήρηση υγειών και λειτουργικών αρθρώσεων, στην αντιμετώπιση κρίσεων και φλεγμονών, στην ανακούφιση από τον πόνο τη δυσκαμψία, το πρήξιμο, στην αντιμετώπιση συμπτωμάτων ασθενειών όπως η οστεοαρθρίτιδα, στην επιβράδυνση φθορών και στην κινητοποίηση επιδιόρθωσης.

Τι ακριβώς όμως είναι η αρθρίτιδα και πώς μπορούμε να την αποφύγουμε; Η επιστημονική ομάδα της Lanes απαντάει στις 5+1 συχνότερες ερωτήσεις σχετικά με τις αρθρώσεις, δηλαδή τις περιοχές του σώματος όπου γίνονται οι συνδέσεις των οστών που συμμετέχουν στην κίνηση.

1. Γιατί οι αρθρώσεις είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματος;

Οι αρθρώσεις προσφέρουν ένα πολύτιμο έργο στο σώμα μας, καθώς βοηθούν τις καθημερινές κινήσεις, απορροφώντας δυνάμεις, κραδασμούς και τριβές. Για το λόγο αυτό είναι ευάλωτες σε καταστάσεις όπως είναι το αυξημένο σωματικό βάρος, η βαριά χειρωνακτική εργασία, η πολύ έντονη άσκηση, οι τραυματισμοί και οι αρθροπάθειες. Οι αρθροπάθειες είναι παθήσεις ποικίλων αιτιών που προσβάλλουν τις αρθρώσεις, και στην περίπτωση που συνυπάρχει φλεγμονή ονομάζονται αρθρίτιδες. Η βασική δομή που συμβάλλει στο έργο των αρθρώσεων είναι ο αρθρικός χόνδρος, το προστατευτικό “μαξιλαράκι” της άρθρωσης. Βασικά του δομικά συστατικά είναι το κολλαγόνο, μια πρωτεΐνη που βοηθά στην ενίσχυση των οστών και των αρθρώσεων, η χονδροϊτίνη, η οποία έχει ποικίλες δράσεις και το υαλουρονικό οξύ, που διευκολύνει την απορρόφηση των κραδασμών από το χόνδρο, τα οποία περιέχονται στο νέο FlexAde Xtra της Lanes.

2. Τι ακριβώς είναι η οστεοαρθρίτιδα;

Η οστεοαρθρίτιδα είναι η πιο συχνή μορφή αρθρίτιδας η οποία εμφανίζεται όταν οι προστατευτικές δομές της άρθρωσης και κυρίως ο αρθρικός χόνδρος φθείρονται. Πρόκειται για μια προοδευτικά εκφυλιστική πάθηση βασικά συμπτώματα της οποίας είναι ο πόνος, το πρήξιμο και η δυσκαμψία. To FlexAde Xtra, προλαμβάνει τη φθορά των αρθρώσεων αλλά και ανακουφίζει τον πόνο που προκαλείται από την οστεοαρθρίτιδα, χάρη στο μαγγάνιο, ένα ιχνοστοιχείο, το οποίο σε συνδυασμό με τη γλυκοζαμίνη και τη χονδροϊτίνη έχουν ευεργετική δράση στον εκφυλιζόμενο χόνδρο.

3. Υπάρχει οριστική θεραπεία για την οστεοαρθρίτιδα;

Εκτός από την χειρουργική αντιμετώπιση, δεν υπάρχει οριστική θεραπεία για την οστεοαρθρίτιτιδα. Τα θεραπευτικά πρωτόκολλα περιλαμβάνουν ως βασικά μέτρα τη φυσικοθεραπεία, την αποφόρτιση της άρθρωσης και τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Έχει αποδειχθεί ότι φυτικά συστατικά σε κατάλληλες δοσολογίες και ιδανικά συνδυασμένα μπορούν να δώσουν λύση. Το Lanes FlexAde Xtra, είναι ο ιδανικότερος τέτοιος συνδυασμός! Το MSM που περιέχει συμβάλλει στην υγεία των αρθρώσεων και στην μείωση του πόνου μέσω των αντιφλεγμονωδών και αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων του. Αξίζει να σημειωθεί πως η γλυκοζαμίνη και η χονδροϊτίνη σε συνδυασμό, αποτελούν κατευθυντήριες οδηγίες έγκριτων ιατρικών φορέων για την αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας ισχίου και γονάτου, της European League Against Rheumatism (EULAR) και του Osteoarthritis Research Society International (OARSI).

4. Μεγαλώνοντας αυξάνονται και οι πιθανότητες οστεοαρθρίτιδας;

Η συχνότητα της οστεοαρθρίτιδας αυξάνεται με την ηλικία καθώς χρειάζεται αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για να εκδηλωθούν τα συμπτώματά της. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι η εμφάνιση της είναι αναπόφευκτη με το γήρας. Η διαδικασία της φυσιολογικής γήρανσης των αρθρώσεων αφορά τη διάβρωση της αρθρικής επιφάνειας και την απώλειας της ολισθηρότητας του χόνδρου. Σε αντίθεση με την οστεοαρθρίτιτιδα, οι διαταραχές αυτές δεν είναι επιδεινούμενες και εμφανίζονται συνήθως σε επιφάνειες που δεν φορτίζονται. Το FlexAde Xtra συνίσταται σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας μειώνοντας το σκέλος των φλεγμονών.

5. Ποιοι είναι οι καταλληλότεροι τρόποι πρόληψης κατά της αρθρίτιδας;

Για να αποφύγετε την αρθρίτιδα αρκεί να ακολουθήσετε κάποια βασικά βήματα που ελαχιστοποιούν την καταπόνηση τους. Η απώλεια κιλών και η διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους μέσω μίας ισορροπημένης διατροφής είναι το πρώτο βήμα. Πολύ σημαντική είναι η επιλογή της κατάλληλης άσκησης, προσαρμοσμένης στις ανάγκες και τις αντοχές κάθε οργανισμού και η άθληση με σωστό τρόπο. Το FlexAde Xtra βοηθά στη διατήρηση υγιών αρθρώσεων και μαζί με έναν υγιεινό τρόπο ζωής γίνεται ένα πολύτιμο συμπλήρωμα διατροφής γιατί περιέχει βιταμίνη C, που δρα ως συμπαράγοντας στα ένζυμα που συμμετέχουν στη διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου.

6. Η συχνή άθληση εγκυμονεί κινδύνους στις αρθρώσεις;

Κάθε άθλημα εάν δεν επιτελείται σωστά μπορεί δυνητικά να βλάψει το μυοσκελετικό σύστημα και πιο συγκεκριμένα τις αρθρώσεις. Γενικά, η άσκηση, δρα ευνοϊκά στις αρθρώσεις και συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας τους. Εάν όμως, δεν επιτελείται με τον σωστό τρόπο ή γίνεται σε υπερβολικό βαθμό ώστε να τις καταπονεί πολύ, τότε μπορεί να οδηγήσει στη φθορά τους και στην εμφάνιση οστεοαρθρίτιδας. Ένας τραυματισμός στην άρθρωση εγκυμονεί πολύ σοβαρό κίνδυνο. Είναι πολύ σημαντικό κάθε αθλούμενος να ακολουθεί ένα πρόγραμμα γυμναστικής προσαρμοσμένο στις ανάγκες του ώστε να μπορεί να λάβει όλα τα οφέλη από την άσκηση. Σύμφωνα με έρευνες, ένα από τα πιο ευεργετικά είδη ασκήσεων σε σχέση με τις αρθρώσεις αποτελεί το κολύμπι.

Η πρωτοπόρος μάρκα συμπληρωμάτων διατροφής Lanes κάνουν την εξειδίκευση φιλική και προσιτή σε όλους. Βρείτε το FlexAde Xtra για καθημερινή χρήση σε σταδιακής αποδέσμευσης ταμπλέτα μόνο με 21,50€, για αγωγή ενός μήνα στο φαρμακείο της γειτονιάς σας ή μάθετε περισσότερα για το προϊόν στο http://laneshealth.gr/needs/gia-ilikia-50-plus/flexade-xtra 

*σε περίπτωση χρόνιων προβλημάτων υγείας, λήψης φαρμάκων ή εγκυμοσύνης συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα