Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης θα κηρύξει την έναρξη της ημερίδας με θέμα: «Άκου την καρδιά σου: Είσαι σίγουρος ότι δεν σε αφορά η κολπική μαρμαρυγή;», που διοργανώνει υπό την Αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, το Ερευνητικό Ινστιτούτου για την Μακροζωία και την Πρόληψη των Ασθενειών του Γήρατος. 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Ιουνίου, από τις 11:00 – 14:00 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα «Μητρόπουλος», με ελεύθερη είσοδο.

Ο Καθηγητής Καρδιολογίας, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Χριστόδουλος Στεφανάδης και οι ειδικοί της κολπικής μαρμαρυγής μέσα από κατανοητές ομιλίες και επεξηγηματικά γραφικά θα ενημερώσουν για όλες τα θεραπευτικές επιλογές για την αντιμετώπιση της νόσου.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση σηματοδοτεί μία νέα εποχή ανάλογων εκδηλώσεων στη χώρα μας, όπου η σύγχρονη ιατρική γνώση απευθύνεται άμεσα σε μη ιατρικό κοινό, δίνοντας τη δυνατότητα της διαδραστικής επικοινωνίας με τους πιο έγκριτους ιατρούς σε κάθε γνωστικό αντικείμενο.

Η κολπική μαρμαρυγή έχει επιλεγεί ως η πρώτη θεματολογική ενότητα γιατί αφορά περισσότερους από 200.000 Έλληνες και οι μισοί από αυτούς δεν τυγχάνουν της βέλτιστης αντιμετώπισης με βάση στοιχεία Εθνικών και Ευρωπαϊκών καταγραφών, αυξάνοντας τον κίνδυνο για δυσμενή καρδιαγγειακά συμβάντα.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και Συλλογή Φαρμάκων για τις ανάγκες των Κοινωνικών Ιατρείων στο πλαίσιο της εκστρατείας του «όλοι μαζί μπορούμε».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα