Η μεταμόσχευση ιστών και οργάνων αποτελεί συχνά τη μοναδική ή την πιο αποτελεσματική θεραπευτική λύση για ασθενείς με ανεπάρκεια ζωτικών οργάνων τελικού σταδίου. Επίσης, η μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων ή μυελού των οστών, όπως λέγεται συνήθως, συνιστά καθιερωμένη πλέον θεραπεία για την αντιμετώπιση αρκετών σοβαρών αιματολογικών, νεοπλασματικών και γενετικών παθήσεων. Ωστόσο, αυτές οι θεραπευτικές λύσεις είναι εφικτές μόνον όταν υπάρχουν διαθέσιμα κατάλληλα και επαρκή μοσχεύματα. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί, δηλαδή, η ύψιστη πράξη της δωρεάς ιστών και οργάνων. Την ώρα που οι ανάγκες των ασθενών παραμένουν μεγάλες αλλά η έλλειψη μοσχευμάτων αποτελεί τεράστιο εμπόδιο στη διενέργεια μιας μεταμόσχευσης, που αποτελεί δώρο ζωής, η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η γνώση του κοινωνικού συνόλου μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση.
Το ΓΝ Παπαγεωργίου και ο Σύλλογος Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης διοργανώνουν για τον σκοπό αυτό εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την Δωρεά Ιστών και Οργάνων, την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου "Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων", από τις 11.00 έως 14.30, στον χώρο του Νοσοκομείου.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει μουσικό και ενημερωτικό πρόγραμμα στο κεντρικό σαλόνι του Νοσοκομείου, στις 11.00-14.30 και στρογγυλό τραπέζι με θέμα την δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις, στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, στις 11.00-13.30, με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων, εκπροσώπων της εκκλησίας και ανθρώπων οι οποίοι εμπλέκονται άμεσα στην μεταμόσχευση και την δωρεά οργάνων, όπως ασθενών και οικογενειών δωρητών.