Οι τελευταίες εξελίξεις στην ασφάλεια των μεθόδων βιοψίας και κατάψυξης εμβρύων, καθώς και τα ποσοστά εγκυμοσυνών μετά από βιοψία και προεμφυτευτική γενετική διάγνωση, που πλέον αγγίζουν το 70%, θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια του 2ου Σεμιναρίου Προεμφυτευτικής Γενετικής Διάγνωσης, Βιοψίας και Κατάψυξης Εμβρύων με τη μέθοδο της Υαλοποίησης, που τελεί υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ.

Το Σεμινάριο έχει στόχο τη διεύρυνση γνώσεων στον τομέα της Εμβρυολογίας-Γενετικής στην υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και προσφέρει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα πρακτικής εξάσκησης βιοψίας σε υπερσύγχρονα συστήματα λέιζερ και κατάψυξης υπό την καθοδήγηση των ειδικών.

Επίτιμος καλεσμένος του Σεμιναρίου είναι ο Καθηγητής Alan Handyside (Leeds University, U.K.) ο οποίος είναι ο πρώτος στον κόσμο που πραγματοποίησε βιοψία και προεμφυτευτική γενετική διάγνωση σε ανθρώπινο έμβρυο πριν μεταφερθεί στη μήτρα.

Το Σεμινάριο διοργανώνεται από την Α’ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019, στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;