Ο Σύλλογος Διαβητικών Αθήνας (ΣΥ.Δ.Α.) προσκαλεί τα μέλη του, τις οικογένειές τους και τους φίλους της κοινότητας, στο Diabetes Run, μία εκδήλωση που ευελπιστούμε να γίνει θεσμός και να αναδεικνύει τη σημασία και τα οφέλη της άσκησης και της διατροφής, στη ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και 2.  Θα λάβει χώρα στον Εθνικό Κήπο, στις 16 Ιουνίου.

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερο τονίζεται από την Ιατρική κοινότητα, η αξία της άσκησης για τη διατήρηση της υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων με χρόνιες παθήσεις. Ειδικά για τους ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη, ανεξαρτήτως τον τύπο, η άσκηση μαζί με τη διατροφή αποτελούν τον καλύτερο σύμμαχο,  για τη διατήρηση της υγείας  και την προφύλαξη από επιπλοκές που σχετίζονται με το αγγειακό σύστημα.  

Η δράση περιλαμβάνει περπάτημα ή τρέξιμο, ανάλογα με τη φυσική κατάσταση των συμμετεχόντων. Μετά τον τερματισμό θα ακολουθήσει εκπαιδευτικό πικ νικ με αναγραφή υδατανθράκων και με παρουσία ειδικών διατροφολόγων.

Για να συμμετάσχετε θα πρέπει να έχει προηγηθεί δήλωση συμμετοχής στα τηλ. 2130360958 και 2102776078. Προσέλευση – Εγγραφές  9.30 -10.00 π.μ.

Πρόγραμμα Δράσης

 

9:30 – 10:00                Προσέλευση συμμετεχόντων – Εγγραφές στη γραμματεία

 

10:00 – 11:00              Συγκέντρωση στο χώρο εκκίνησης– μέτρηση σακχάρου

 

11:00                           Έναρξη Τρεξίματος και Περιπάτου

 

12.00 - 12.30               Τερματισμός - μέτρηση σακχάρου -Συζήτηση με εξειδικευμένους  ιατρούς

Βασιλική Βασιλείου,  Ενδοκρινολόγος, Διευθύντρια Α΄ Ενδοκρινολογικό Τμήμα Γ.Ν.Α. «Αλεξάνδρα»

Σοφία Γραμματικού, Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

Σταυρούλα Λόντου, Τελειόφοιτη Ειδικευόμενη Παθολογίας Γ.Ν.Α. «Λαϊκό»

 

12.30 - 13.00               Ομιλία από την εταιρεία MEDTRONIC: «Διαβήτης και άσκηση»

Ελένη Κουή, Παιδοδιαιτολόγος, BSc, MSc, R.D

 

13.00 – 14.00              Εκπαιδευτικό πικ-νικ για το Διαβήτη με παρουσία Διατροφολόγων

Ελένη Κουή, Παιδοδιαιτολόγος, BSc, MSc, R.D

Ευτυχία Γαλανάκου, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος και Χημικός Α.Π.Θ. Εκπαιδεύτρια ΕΦΕΤ

 

14.15                           Λήξη δράσης

Για τη σημασία της άσκησης αλλά και της διατροφής θα μας μιλήσουν ειδικευμένοι γιατροί, αλλά και μέλη του συλλόγου που ασκούνται συστηματικά.

Θα συμμετάσχουν οι γιατροί : κ. Σοφία Γραμματικού ενδοκρινολόγος –διαβητολόγος , κ. Βάσω Βασιλείου, Διευθύντρια ενδοκρινολογικού τμήματος Νοσοκομείου «Αλεξάνδρας» και η Σταυρούλα Παναγιώτα Λόντου, τελειόφοιτη ειδικευόμενη παθολόγος στο Γ.Ν.Α. «Λαϊκό» καθώς και οι διατροφολόγοι κ.κ. Ελένη Κουή, παιδοδιαιτολόγος -παιδοδιατροφολόγος και Ευτυχία Γαλανάκου, Διαιτολόγος  Διατροφολόγος, χημικός ΑΠΘ, εκπαιδεύτρια ΕΦΕΤ.

Επίσης στο πάνελ των ομιλητών συμμετέχουν η Σοφία Κατσάτου, μοντέλο διαφημιστικών παραγωγών, σχεδιάστρια κοσμημάτων artsofisticat μαζί με τον εκπαιδευτή σκύλων Βασίλη Μπορομπόκα που έχει εκπαιδεύσει το πρώτο σκυλί diabetes alert dog στη χώρα μας, γνωστή ως  Sugar. Η Σοφία Κατσάτου θα μας μεταφέρει τη δική της εμπειρία και τα οφέλη που έχει δει στη ζωή της και στη ρύθμιση του διαβήτη λόγω της συστηματικής άθλησής και της ενασχόλησής της με την υγιεινή διατροφή από πολύ μικρή ηλικία.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, της Εταιρείας Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.ΔΙΑ.).