To Υπουργείο Υγείας της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι το διδύναμο εμβόλιο, CervarixTM, της GlaxoSmithKline επιλέχθηκε για το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας έναντι του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV).1

Οι τύποι 16 και 18 του ιού από τους οποίους προστατεύει το CervarixTM, ευθύνονται για το 70% των περιστατικών καρκίνου τραχήλου της μήτρας2. Το πρόγραμμα εμβολιασμού θα είναι σε ισχύ από τον Σεπτέμβριο του 2008 και περιλαμβάνει τον ετήσιο εμβολιασμό των κοριτσιών ηλικίας 12 και 13 ετών.

Επιπλέον, για τα προσεχή 2-3 χρόνια, θα υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα εμβολιαστικής κάλυψης για κορίτσια ηλικίας από 14 έως 18 ετών που δεν έχουν προηγουμένως εμβολιασθεί.

‘Αυτή η είδηση αποτελεί εξαιρετικό νέο για τα κορίτσια και τις γυναίκες στην Αγγλία, ενώ αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη στο CervarixTM, το οποίο προσφέρει προστασία έναντι του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας παρέχοντας υψηλή και παρατεταμένη ανοσολογική απάντηση,’ δήλωσε ο Eddie Gray, Πρόεδρος της GSK Pharma Europe.

‘Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τη συνεργασία μας με το Υπουργείο Υγείας της Αγγλίας που στοχεύει στην μείωση της επιβάρυνσης που προκαλεί ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ενώ πιστεύουμε ότι τα οφέλη του προγράμματος εμβολιασμού θα φανούν στις γυναίκες και στις οικογένειές τους στις επόμενες γενιές.’

Η Αγγλία διαθέτει ένα από τα καλύτερα προγράμματα πληθυσμιακού ελέγχου με τεστ Παπανικολάου.

Επιπρόσθετα αποφάσισε να ξεκινήσει τον εμβολιασμό με CervarixTM κατά του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων στο Εθνικό της Πρόγραμμα, με το σκεπτικό ότι κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται κατά μέσο όρο 3.000 γυναίκες με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και περίπου 1.000 εξακολουθούν να πεθαίνουν από αυτή την ασθένεια ετησίως.2

Η επιλογή του CervarixTM από το Υπουργείο Υγείας της Αγγλίας, έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά παρόμοιων αποφάσεων που έχουν ληφθεί από διάφορες χώρες στην Ευρώπη, μέχρι σήμερα.

Το CervarixTM περιέχει το ανοσοενισχυτικό σύστημα AS04, προκειμένου να προσφέρει υψηλότερη ανοσολογική απάντηση και μακροχρόνια προστασία από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας3. Επιπλέον, η GlaxoSmithKline έχει ξεκινήσει μια συγκριτική μελέτη μεταξύ των δύο υπαρχόντων εμβολίων, με κύριο στόχο τη σύγκριση της ανοσολογικής απάντησής τους για τους τύπους HPV16 και HPV18.

Τα πρώτα αποτελέσματα της συγκριτικής μελέτης αναμένεται να δημοσιευθούν εντός των επόμενων μηνών.4

Βιβλιογραφικές αναφορές

1. http://nds.coi.gov.uk/environment/fullDetail.asp?ReleaseID=371095&NewsAreaID=2&NavigatedFromDepartment=False
2. Munoz N, Bosch X, Castellasague X. Against which human papillomavirus types shall we vaccinate and screen? The international perspective.

Int J Cancer 2004; 111: 278-85
3. Cervarix, Summary of Product Characteristics, 2007
4. http://www.clinicaltrials.gov Immunogenicity of GSK Bio’s HPV vaccine (580299) versus Merck’s Gardasil® in healthy females 18-45 years of age [online].

Available from URL: http://www.clinicaltrials.gov

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Υπέρταση: Πτώσεις και κατάγματα μετά την έναρξη ή εντατικοποίηση της θεραπείας
Πώς να κάψω περισσότερες θερμίδες περπατώντας
Γρίπη των πτηνών: Χαμηλός ο κίνδυνος μετάδοσης από τα ζώα στον άνθρωπο στις πόλεις