Μια νέα ενημερωτική ιστοσελίδα για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα δημιουργήθηκε από την Bristol-Myers Squibb Α.Ε. Στόχος του http://www.raliving.gr/ είναι να συμβάλλει στην ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, μία νόσο που προσβάλλει το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού και κυρίως τις γυναίκες.

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια αυτοάνοση νόσος κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο κανονικά βοηθά στην προστασία του οργανισμού από λοιμώξεις και κακοήθεις όγκους, στρέφεται εναντίον των υγιών ιστών των αρθρώσεων, προκαλώντας φλεγμονές και εν συνεχεία ζημιά στις αρθρώσεις.

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα προκαλεί πόνο, δυσκαμψία, πρήξιμο, καθώς επίσης περιορισμένη κίνηση και λειτουργία σε πολλαπλές αρθρώσεις.

Η ασθένεια μπορεί να προσβάλλει τα χέρια, τους καρπούς, τους αγκώνες, τους ώμους, τα γόνατα, τα ισχία, τα πόδια και τους αστράγαλους. Υπολογίζεται ότι το 25% των πασχόντων από ρευματοειδή αρθρίτιδα αντιμετωπίζει εργασιακά προβλήματα μέσα σε 6 χρόνια από την εμφάνιση της ασθένειας, ενώ τουλάχιστον το 50% των ασθενών δεν μπορεί να παραμείνει σε εργασία πλήρους απασχόλησης εντός διαστήματος 10 ετών από την εμφάνιση της ασθένειας .

Στο http://www.raliving.gr/ οι επισκέπτες μπορούν να βρουν πληροφορίες σχετικά με τη νόσο, τα συμπτώματα, αλλά και τις επιπτώσεις της, τόσο στη σωματική κατάσταση των ασθενών, όσο και στην καθημερινότητά τους.

Αναφορά γίνεται και στους τρόπους αντιμετώπισης της νόσου και επισημαίνεται η σπουδαιότητα του ρόλου του γιατρού, η συμβουλή του οποίου θα πρέπει να αναζητείται πάντοτε, αλλά και της οικογένειας του ασθενούς.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πάσχα: Συνήθη λάθη που προκαλούν προβλήματα υγείας
Ο διπλός "Μαραθώνιος" των παιδιάτρων της Β. Ελλάδας με...τερματισμό τη Μαδαγασκάρη
Η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Δεκαετία