Τα ολέθρια αποτελέσματα της απόφασης της κυβέρνησης να κλείσει το  Γενικό νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα»,συζήτησε με την Διοίκησης και τους εργαζομένους του νοσοκομείουκατά την σημερινή του επίσκεψη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΝίκος Χουντής, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος.

Στη συνέχεια, ο Ν. Χουντής  κατέθεσε ερώτηση προς την Κομισιόνγια το κλείσιμο του νοσοκομείου αλλά και των δομών που αυτό υποστηρίζει (Κέντρο Χρόνιων Παθήσεων, κέντρο διάγνωσης λύσσας, κέντρο ιογενών ηπατιτίδων), ορισμένες από τις οποίες είναι μοναδικές σε όλη την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα στην ερώτησή του ο έλληνας ευρωβουλευτής αφούτόνισε ότι η κυβέρνηση, υλοποιώντας τις Μνημονιακές της«υποχρεώσεις», προχώρησε στο κλείσιμο του νοσοκομείου και«άφησε εντελώς ακάλυπτους και σε πλήρη απόγνωση τόσο τουςασθενείς με νόσο Hansen όσο και τους ασθενείς με ιογενείς ηπατίτιδες», ρώτησε την Κομισιόν αν τέτοιου είδους αποφάσεις εννοεί ως «μεταρρύθμιση. Τέλος ο έλληνας ευρωβουλευτής αναφερόμενος σε παλαιότερες  «ανησυχίες (!!) της Κομισιόνσχετικά με την δημόσια υγεία στην Ελλάδα» ρώτησε αν οι «ανησυχίες» αυτές καλύπτονται με αυτή την απόφαση που αφήνειχιλιάδες ασθενείς χωρίς ιατρική φροντίδα.

Κατά την περιοδεία του στο νοσοκομείο και αφού συνάντησε τον Διοικητή και τους εργαζομένους, ο Ν. Χουντής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μονό ο αταλάντευτος αγώνας των εργαζομένων και των κατοίκωντης περιοχής, μπορούν να υπερασπιστούν την λειτουργία του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα», τις θέσεις εργασίας και την δημόσια υγεία στην περιοχή. Σε αυτό τον αγώνα, συμμετέχει και συμπαρίσταται ο ΣΥΡΙΖΑ, με όλες του τις δυνάμεις»

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο