Όπως επισημαίνει στην από 18/1/2017 Γραπτή Ερώτησή του η οποία απευθύνεται προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή  "κάθε χρόνο στην Ευρώπη καταγράφονται κρούσματα της μηνιγγίτιδας Β΄, πολλά από τα οποία είναι θανατηφόρα. Στην Ελλάδα τα κρούσματα ανήλθαν σε 57 το 2015. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Π.Ο.Υ., περίπου 1 στα 10 άτομα που προσβάλλονται καταλήγει παρά τη θεραπεία.

Επιπλέον, 1 στα 5 άτομα που επιβιώνουν εμφανίζει σοβαρές μόνιμες αναπηρίες, όπως εγκεφαλική βλάβη, επιληπτικούς σπασμούς, απώλεια της ακοής και μαθησιακές δυσκολίες, ενώ είναι δυνατό να υποστεί και ακρωτηριασμό άκρων".

Στη συνέχεια ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής τονίζει ότι  "ο εμβολιασμός αποτελεί την αποτελεσματικότερη πρόληψη και προστασία έναντι της νόσου. Στην φτωχοποιημένη από τα μνημόνια Ελλάδα το κόστος για τον συγκεκριμένο εμβολιασμό καλούνται να καλύψουν οι ίδιοι οι γονείς. Σημειώνεται ότι το κάθε εμβόλιο κοστίζει περίπου 105€ και για τα νεογνά από 2-6 μηνών απαιτούνται 4 δόσεις του εν λόγω εμβολίου, για τα παιδιά από 6 μηνών έως 2 χρονών 3 δόσεις, ενώ για τα παιδιά από δύο ετών και άνω απαιτούνται δύο δόσεις του εμβολίου».

Συνεπώς, ενόψει των παραπάνω, ο Νότης Μαριάς καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διαθέσει κονδύλια για την ολική κάλυψη του κόστους εμβολιασμού στην Ελλάδα κατά της συγκεκριμένης νόσου και για την δωρεάν διάθεση του εμβολίου κατά της μηνιγγίτιδας Β΄.