Ερώτηση:

Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Ο Γραμμικός Επιταχυντής στο ΠΓΝΠ θα λειτουργήσει ολοκληρωμένα ή θα μείνουμε στις υποσχέσεις;

Ο αγώνας καθημερινής επιβίωσης που δίνουν συμπολίτες μας ογκολογικοί ασθενείς δε μπορεί να συνεχίζεται με βάρκα μόνο την ελπίδα. Χρειάζεται σχεδιασμός, προγραμματισμός και πάνω από όλα θέληση προκειμένου να λυθούν σωρεία προβλημάτων που έχουν ενταθεί επικίνδυνα τα τελευταία χρόνια δεδομένου ότι το ΕΣΥ βρίσκεται στον «αυτόματο πιλότο».

Πρόσφατα δημοσιεύματα αναδεικνύουν νέα προβλήματα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Ο υπερσύγχρονος γραμμικός επιταχυντής που τοποθετήθηκε στο ΠΓΝ Πατρών την 1η Αυγούστου του 2017 και εγκαινιάστηκε το Νοέμβριο του 2017 – δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος - δεν λειτουργεί πλήρως εξαιτίας τους γεγονότος ότι υπάρχει έλλειψη εξειδικευμένων χειριστών. Επιπλέον, στην ίδια Μονάδα (Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας) δεν έχει αντικατασταθεί ιατρός η οποία πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε.

Οι δεσμεύσεις του Υπουργείου δια στόματος 6ης ΥΠΕ ότι θα στελεχωθεί πλήρως το εν λόγω τμήμα προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετεί όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας παρέμειναν υποσχέσεις.

Δεδομένων των προεκτεθέντων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.      Για ποιους λόγους μέχρι σήμερα δεν έχει στελεχωθεί πλήρως η μονάδα Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας με εξειδικευμένους χειριστές και ιατρό προκειμένου να λειτουργήσει πλήρως τηρώντας και την υπόσχεσή της η 6η ΥΠΕ;

2.      Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε για την ομαλή και ολοκληρωμένη λειτουργία του εν λόγω τμήματος; Ποιο είναι το σχετικό χρονοδιάγραμμα;

Οι ερωτώντες βουλευτές

 

Ιάσονας Φωτήλας                             Αχαΐας

 

Βασίλειος Οικονόμου                       Επικρατείας