ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς: Υπουργό Υγείας

Θέμα:  Καλπάζει η ιλαρά! Τι γίνεται στο Νοσοκομείο του Κιλκίς;

Κύριε Υπουργέ,

 

Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) τα δηλωθέντα κρούσματα ιλαρά στη χώρα μας ανέρχονται σε 3.000, ενώ 4 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους λόγω επιπλοκών από την ιλαρά.  Μάλιστα, μέσα στην τελευταία εβδομάδα έχουν καταγραφεί 44 νέα κρούσματα της λοιμώδους μεταδοτικής ασθένειας σε διάφορες περιοχές της χώρας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Νοσοκομείο Κιλκίς όπου μέσα σε ένα δεκαήμερο νοσηλεύτηκαν 9 παιδάκια Ρομά με επιπλοκές της ιλαράς. Ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους.

Επίσης με σταθερό ρυθμό αυξάνονται και τα κρούσματα ιλαράς σε επαγγελματίες Υγείας. Παρότι έχουν νοσήσει έως τώρα από ιλαρά 200 εργαζόμενοι των Νοσοκομείων, εκ των οποίων οι 20 με σοβαρά συμπτώματα, δεν έχετε ακόμα μεριμνήσει ώστε να λάβετε μέτρα προστασίας αποφυγής μετάδοσης της νόσου σε επαγγελματίες υγείας. Τα νοσοκομεία δεν διαθέτουν αντιδραστήρια για έλεγχο αντισωμάτων στο προσωπικό αλλά και ούτε και εμβόλια για να γίνει ο εμβολιασμός που απαιτείται και να μπορέσουν να προφυλαχτούν από την επιδημία που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις. Για να γίνει έλεγχος των αντισωμάτων, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους και να απευθυνθούν σε ιδιωτικά εργαστήρια.

Κε Υπουργέ αν δεν μπορούμε να προφυλάξουμε ούτε καν το ίδιο προσωπικό υγείας καταλαβαίνετε πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα. Η Ιλαρά είναι σε έξαρση και εσείς σε πλήρη απάθεια! Παρακολουθείτε όλη αυτή την εξέλιξη της επιδημίας σαν θεατές και ακόμα δεν έχετε αντιδράσει και αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε:

 

1) Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί για την αντιμετώπιση της ιλαρά  αλλά και την εν γένει ενημέρωση του κοινού για το θέμα ;

 

2) Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί για ορθότερη εφαρμογή του συστήματος εμβολιασμού των παιδιών;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

 

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΦΩΤΗΛΑΣ ΙΑΣΩΝ

ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
'Ανθρωποι που διαγνώστηκαν με στεφανιαία νόσο νωρίς, έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για μελλοντική άνοια [μελέτη]
Πόσοι ακριβείς είναι οι ιατρικές συμβουλές για θέματα ψυχικής υγείας που παρέχονται μέσω Διαδικτύου [μελέτη]
Πώς συνδέεται η καθιστική ζωή με τα ινομυώματα [μελέτη]