Ερώτηση

 

Προς: Υπουργό Υγείας

 

Θέμα:   Ακατάλληλος ο χώρος στέγασης του ιατρείου στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας

 

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Ο Ιατρικός σύλλογος Κέρκυρας πραγματοποίησε πρόσφατα επιτόπια επίσκεψη στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας όπου διαπίστωσε την ακαταλληλότητα του υπό διαμόρφωση χώρου που προορίζεται για να στεγάσει το ιατρείο. Σύμφωνα με τα όσα μας μετέφεραν δεν τηρεί ούτε στο ελάχιστο τις βασικές προϋποθέσεις και ο υπάρχον χώρος έτσι όπως είναι διαμορφωμένος δεν μπορεί κάτω από αυτές τις συνθήκες να στεγάσει το ιατρείο. Βάσει του ΠΔ 84/2001 υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές που αφορούν αποκλειστικά την διαμόρφωση των χώρων όπως πχ αίθουσα αναμονής ασθενών, εξεταστήριο, εύκολη προσβασιμότητα στο κοινό, τουαλέτα, επαρκής αερισμός του χώρου όπως και επαρκής φυσικός φωτισμός.  Επίσης σύμφωνα με τις ισχύουσες Ευρωπαϊκές διατάξεις, θα πρέπει να έχει προβλεφθεί και χώρος ανάπαυσης σε περίπτωση διανυκτέρευσης του ιατρού.

Δυστυχώς η έλλειψη σχεδιασμού και η προχειρότητα της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας είναι για μια ακόμη φορά εμφανής, με αποτέλεσμα η Κέρκυρα ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας να υποβαθμίζεται μέσω της δικής σας αδυναμίας να αντεπεξέλθετε στις βασικές σας υποχρεώσεις.

Κε Υπουργέ οφείλετε να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα αλλά και να προχωρήσετε σε όλες εκείνες τις ενέργειες προκειμένου να εξασφαλιστεί η ποιοτική και αξιοπρεπής παροχή των προσφερόμενων ιατρικών υπηρεσιών προς τους πολίτες αλλά και στους επισκέπτες του νησιού.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε:

 

1. Γνωρίζετε ότι ο χώρος που προορίζεται στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας να στεγάσει το ιατρείο δεν τηρεί τις συγκεκριμένες προδιαγραφές βάσει του Νόμου όπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας;

2.  Με ποιον τρόπο θα εξασφαλίσετε την ποιοτική και αξιοπρεπή παροχή των συγκεκειμένων προσφερόμενων ιατρικών υπηρεσιών προς τους πολίτες αλλά και στους επισκέπτες του νησιού;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΦΩΤΗΛΑΣ ΙΑΣΩΝ

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα