Ερώτηση με ΑΚΕ:

Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Η κυβέρνηση περιφρονεί το Κοινοβούλιο - Αδιαφορεί για το Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»

 

Εύλογα ερωτήματα προκύπτουν για τη σκοπιμότητα της σιωπής του Υπουργείου Υγείας στην υπ’ αρ. πρωτ. 716/13.08.2018 ερώτησή μας με τίτλο «Άσκοπος ο νέος Οργανισμός του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας» παρόλο που έχουν περάσει πέντε μήνες.

Είναι κοινή διαπίστωση ότι ο νέος Οργανισμός εκδόθηκε με «συνειδητό λάθος», το οποίο φυσικά δεν έχει διορθωθεί μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να εφαρμοστεί ο νέος Οργανισμός και το Νοσοκομείο να είναι κυριολεκτικά στον «αέρα», καθώς δεν έχει διοριστεί ακόμη Διοικητικό Συμβούλιο - γεγονός που επηρεάζει την καθημερινή εύρυθμη λειτουργία του.

Έτσι, θέλοντας να είμαστε καλόπιστοι, για ακόμη μια φορά επισημαίνουμε την προχειρότητα και την ανοργανωσιά που διακρίνει την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Βάσει των ανωτέρων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.      Γιατί δεν έχουν απαντηθεί μετά από πέντε μήνες τα ερωτήματα που τέθηκαν με την υπ’ αρ. πρωτ. 716/13.08.2018 ερώτησή μας; Τι υποκρύπτει η καθυστέρηση αυτή; Παρακαλούμε για την άμεση απάντησή τους.

2.      Για ποιους λόγους το Υπουργείο Υγείας δεν έχει προχωρήσει μετά από πάνω από οκτώ (!) μήνες στην επιδιόρθωση του λάθους του Οργανισμού;

3.      Έχετε προβεί σε ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος; Εάν ναι, ποιες είναι αυτές; Εάν όχι, για ποιους λόγους;

4.      Σε ποιο ακριβές χρονικό διάστημα θα οριστεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»;

Παρακαλούμε όπως μας κατατεθεί η σχετική αλληλογραφία μεταξύ του Διοικητή του Νοσοκομείου, της Διοίκησης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του Υπουργείου Υγείας.

 

Οι ερωτώντες βουλευτές

 

Ιάσονας Φωτήλας                                         Αχαΐας

 

Βασίλης Οικονόμου                                      Επικρατείας