ΕΡΩΤΗΣΗ

 

 

Προς: Υπουργό Υγείας

 

 

Θέμα:  Η  Ελλάδα στο έλεος του H1N1. Με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ!

 

 

 

Κε Υπουργέ,

 

Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι η  Δημόσια Υγεία στην πατρίδα μας νοσεί βαρύτατα και ταλανίζεται από ανικανότητα, ανεπάρκειες και ολιγωρίες με την υπογραφή και την αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ευκαιριακών συνοδοιπόρων.

Θα ήταν μια ακόμα πράξη του θεάτρου του παραλόγου που παίζεται σε βάρος του ελληνικού λαού από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας, αν δεν επρόκειτο για μια οδυνηρή πραγματικότητα που το βαρύ της αντίτιμο μετριέται σε ανθρώπινες ζωές!

Έχουμε κατ΄επανάληψη και με όλους τους τρόπους καταγγείλει την νιρβάνα και την ολιγωρία της κυβέρνησης σε μια σειρά από θέματα δημόσιας υγείας όπως οι εμβολιασμοί και η αντιμετώπιση επιδημιών: Στην επιδημία της ιλαράς, στην επιδημία από τον ιό του Δυτικού Νείλου,  και τώρα στην επιδημία γρίπης που λυμαίνεται την χώρα, το εφιαλτικό σκηνικό παραμένει το ίδιο με 40 συνανθρώπους μας ήδη νεκρούς.

Ελλιπής ενημέρωση των πολιτών, τεράστια καθυστέρηση στην λήψη προληπτικών μέτρων, δυσθεώρητα κενά στην αντιμετώπιση, κανένα αντανακλαστικό ευνομούμενης και συγκροτημένης πολιτείας: Η ανεπαρκέστατη διαχείριση των επιδημιών αυτών είχε και έχει ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να αγγίζει θλιβερά ρεκόρ θνησιμότητας και νοσηρότητας.

Πανικόβλητο το Υπουργείο Υγείας σπεύδει με τεράστια καθυστέρηση να προμηθευτεί επιπλέον ποσότητες εμβολίων, που είναι προφανές ότι δεν επαρκούν για να καλύψουν πλήρως ούτε τις ομάδες υψηλού κινδύνου. Μόλις προ πενθημέρου δόθηκε εντολή στον Ε.Ο.Φ. για την άμεση εισαγωγή επιπλέον 50.000 αντιγριπικών εμβολίων προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας, μετά την αύξηση των περιστατικών γρίπης το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Άπραγοι οι Υπουργοί Υγείας απλώς παρακολουθούν την λίστα αναμονής για εισαγωγή σε  κλίνη ΜΕΘ να διογκώνεται απελπιστικά λόγω της έξαρσης της γρίπης: Η λίστα ξεπέρασε τους εξήντα ασθενείς, από τους οποίους βρίσκουν κρεβάτι καθημερινά λιγότεροι από πέντε! Παρά τα μονότονα φληναφήματα της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας  για δήθεν προσλήψεις προσωπικού, εγκληματική παραμένει η ολιγωρία της στην στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, με αποτέλεσμα να παραμένουν κλειστές 150 πολύτιμες κλίνες ΜΕΘ σε όλη την Ελλάδα.

 

Κατόπιν αυτών,

 

 

Ερωτάστε:

 

1.       Προς τι η τεράστια καθυστέρηση στην προμήθεια επαρκούς ποσότητας εμβολίων, για την κάλυψη έστω των αναγκών των ατόμων που ανήκουν στις κατηγορίες υψηλού κινδύνου;

 

2.       Πότε και με ποια μέσα έγινε η προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών για την ανάγκη εμβολιασμού κατά της γρίπης; Θα έπρεπε να είμαστε ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα της ενημέρωσης, δοθέντος του γεγονότος ότι 82% των θανόντων δεν είχαν εμβολιαστεί παρόλο που οι περισσότεροι είχαν υποκείμενο νόσημα και θα έπρεπε κατά προτεραιότητα να έχουν κάνει το εμβόλιο;

 

 

3.       Ποια μέριμνα έχετε λάβει για το άνοιγμα των κλινών ΜΕΘ που παραμένουν κλειστές και πότε αναμένεται τι άνοιγμά τους, γνωρίζοντας ότι έχει περάσει ήδη μια τετραετία άκαρπων εξαγγελιών από την πλευρά σας;

 

 

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΦΩΤΗΛΑΣ ΙΑΣΩΝ

 

 

 

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΝΙΘ: Τεράστιες ελλείψεις στον αξονικό του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης
"Γ. Γεννηματάς": Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας - Το ιατρικό ανακοινωθέν
ΕΟΠΥΥ: Ξεκίνησε η αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους κατ΄οίκον - Η διαδικασία