Ερώτηση:

Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Έκλεισε η Παιδιατρική Κλινική – Μεγάλα προβλήματα στη Μαιευτική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου

 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται ο Νομός Σάμου. Η Παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου «Άγιος Παντελεήμων» έκλεισε και μεγάλα προβλήματα υπάρχουν και στην Μαιευτική κλινική.

Συγκεκριμένα, από τους δύο παιδιάτρους του Νοσοκομείου ο ένας παραιτήθηκε από το Δεκέμβριο και η μοναδική πλέον παιδίατρος έχει λάβει αναρρωτική άδεια. Το νοσοκομείο ενημέρωσε τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς, τον Υπουργό Υγείας και την εισαγγελέα. Υπήρξε πράξη μετακίνησης ιατρού από το Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου, για λίγες ημέρες αλλά τελικά ο ιατρός δεν παρουσιάστηκε στο νοσοκομείο.

Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί περαιτέρω, γιατί η Παιδιατρική Κλινική χειρίζεται και τη Μαιευτική Κλινική. Υπάρχουν μάλιστα προγραμματισμένες καισαρικές που οριακά πραγματοποιούνται και ευτυχώς που δεν υπάρχουν επείγοντα περιστατικά για την παιδιατρική. Η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει αποστείλει ενημέρωση για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επικρατεί και οδηγεί τους πολίτες στους ιδιώτες ιατρούς. Η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη για τις οικογένειες των προσφύγων που είναι αδύνατο οικονομικά να πάνε σε ιδιώτες ιατρούς για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά των.

Δεδομένων των προεκτεθέντων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.      Για ποιους λόγους δεν έχει μεριμνήσει για την έγκαιρη πλήρωση των θέσεων παιδιάτρων στο Νοσοκομείο της Σάμου με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του νησιού αλλά και οι πρόσφυγες να μην μπορούν να εξασφαλίσουν περίθαλψη για τα παιδιά των;

2.      Σε ποιες επείγουσες σχετικές ενέργειες θα προβεί για την πλήρωση των κενών θέσεων παιδιάτρων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έκτακτη ανάγκη που υπάρχει στην Παιδιατρική – Μαιευτική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου;  

 

Οι ερωτώντες βουλευτές

 

Ιάσονας Φωτήλας                                         Αχαΐας

 

Βασίλης Οικονόμου                                      Επικρατείας

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]