Η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, προχώρησε σε άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος μέλους της διεύθυνσης τιμών φαρμάκου του υπουργείου Υγείας, το 2008, και δύο στελεχών της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, λόγω υπερτιμολόγησης συγκεκριμένου σκευάσματος της εταιρείας για τον διαβήτη, η οποία φέρεται να ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο. Στο κατηγορητήριο, οι Εισαγγελείς Διαφθοράς αναφέρονται σε μεγάλη ζημιά του Δημοσίου από την τιμή που έλαβε το εν λόγω σκεύασμα.

Το μέλος της διεύθυνσης τιμών φαρμάκου διώκεται για ψευδή βεβαίωση με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου και δύο στελέχη της NOVARTIS διώκονται για ηθική αυτουργία από κοινού στην παραπάνω πράξη.

Η δίωξη αφορά στην τιμή σκευάσματος για τον σακχαχαρώδη διαβήτη. Το 2008 ο κατηγορούμενος φέρεται να βεβαίωσε ψευδώς, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ότι το συγκεκριμένο φάρμακο ήταν ακριβότερο κατά περίπου 14 ευρώ σε σχέση με την πραγματική του τιμή. Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις εισαγγελικές εκτιμήσεις, ήταν να προκληθεί μεγάλη ζημία σε βάρος του δημοσίου.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον ανακριτή.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Και τώρα...αγωνιζόμαστε" - Από το σοκ της διάγνωσης, στη μάχη με τον καρκίνο
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ