Αύξηση κατά 9,2% αναμένεται να πετύχουν οι πωλήσεις των θερμομέτρων υπερύθρων μέχρι το 2025. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα ο παγκόσμιος τζίρος τους θα αναρριχηθεί στα 3,6 δισ. δολ. το 2025 από 2,3 δισ. δολ. το 2020. Ο βασικότερος λόγος αυτής της ανόδου είναι ο κορωνοϊός. Με την σταδιακή άρση των απαγορεύσεων που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας, επιχειρήσεις  έχουν προμηθευτεί τα θερμόμετρα υπερύθρων, προκειμένου να ελέγχουν την θερμοκρασία των υπαλλήλων τους και όχι μόνο. Υπενθυμίζεται ότι  η υψηλή θερμοκρασία σώματος είναι ένα από τα συμπτώματα του COVID-19.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους

Είναι φθηνές, εύχρηστες συσκευές που βοηθούν στη γρήγορη μέτρηση της θερμοκρασίας.  Δίνουν ακριβείς και ασφαλείς μετρήσεις, χωρίς την ανάγκη άμεσης επαφής με το μέτωπο.

Πολυεθνικές ελέγχουν την αγορά

Πολυεθνικοί κολοσσοί είναι αυτοί που ουσιαστικά ελέγχουν την σχετική αγορά. Σύμφωνα με την έρευνα, μερικοί από τους βασικότερους παίκτες είναι οι Fluke (ΗΠΑ), FLIR (ΗΠΑ), Testo (Γερμανία), Omron (Ιαπωνία), Microlife (Ταϊβάν), Hill-Rom (ΗΠΑ), Omega Engineering (ΗΠΑ), PCE Instruments (Αγγλία), Chino Corporation (Ιαπωνία), και η AMETEK Land (Αγγλία).

 

Πηγές:
marketsandmarkets

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα