Ο χρόνος που χρειάζεται η εταιρεία για την παραγωγή μιας παρτίδας εμβολίου COVID-19 θα μπορούσε σύντομα να μειωθεί από 110 ημέρες σε-κατά  μέσον όρο- μόλις 60, δήλωσε ο Chaz Calitri, αντιπρόεδρος των αποστειρωμένων ενέσιμων σκευασμάτων στην Pfizer, στο USA Today. Όπως ανέφερε «Το ονομάζουμε« Project Light Speed » και το λένε αυτό για κάποιο λόγο;» "Μόλις τον τελευταίο μήνα, έχουμε διπλασιάσει την παραγωγή" .

Ένα στοιχείο για την πολυπόθητη επιτάχυνση της διαδικασίας είναι η παραγωγή του DNA που είναι το πρώτο βήμα στη διαδικασία παρασκευής εμβολίων της Pfizer, εξήγησε ο Calitri. Η κατασκευή του DNA χρειάστηκε αρχικά 16 ημέρες, αλλά η διαδικασία σύντομα θα διαρκεί μόλις εννέα ή 10 ημέρες..

Εκτός από την αποδοτικότητα παραγωγής, η εταιρεία επιδιώκει επίσης να αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα με την προσθήκη νέων γραμμών παραγωγής και στα τρία εργοστάσι;a της στις ΗΠΑ.

Το δίκτυο παραγωγής της Pfizer και της BioNTech εξαρτάται από έξι εγκαταστάσεις που  μοιράζονται μεταξύ της Ευρώπης και των ΗΠΑ, ενώ το εμβόλιο ξεκινά τη ζωή του από το εργοστάσιο της Pfizer στο Chesterfield, Missouri, όπου παράγεται το DNA. Στη συνέχεια κατευθύνεται στην εγκατάσταση της εταιρείας στο Andover της Μασαχουσέτης, για μεταγραφή σε mRNA, προτού τελικά φτάσει στο Kalamazoo, Michigan όπου πραγματοποιείται η  παραγωγή και η σύνθεση νανοσωματιδίων και λιπιδίων.

Ο στόχος είναι οι εταιρείες να αυξήσουν την παραγωγή τους το 2021 σε 2 δισ. δόσεις από τον προηγούμενο στόχο του 1,3 δισ. δόσεων

 

Πηγές:
https://www.fiercepharma.com/

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις