Ο ήλιος, η άμμος και το αλάτι είναι υπέροχη αίσθηση την ώρα που βρισκόμαστε στην παραλία, αλλά μετά πρέπει να φροντίσουμε να καθαρίσουμε το δέρμα μας σε βάθος και να αποκαταστήσουμε όλη την υγρασία

Η παραλία και οι δραστηριότητες σε αυτήν είναι υπέροχα, μέχρι να αρχίσετε να νιώθετε ότι έχετε αφυδατωθεί πλήρως. Είναι σημαντικό να ξέρετε πώς να φροντίσετε το δέρμα και τα μαλλιά μετά από μία ηλιόλουστη μέρα για να εξασφαλίσετε την ελαστικότητα και την υγεία του.

Μερικές συμβουλές για μια ρουτίνα ομορφιάς μετά την παραλία.

Πρόσωπο

Πλύνετε το πρόσωπό σας καλά μετά από μια μέρα στην παραλία. Μόλις το αντηλιακό έχει εξυπηρετήσει το σκοπό του, είναι σημαντικό να το απομακρύνετε από το πρόσωπό σας γρήγορα, ώστε να μην φράξει τους πόρους σας, μαζί με τα υπολείμματα ιδρώτα, το αλμυρό νερό και την άμμο που ίσως έχει κολλήσει και εκεί. Αν δεν έχετε καεί από τον ήλιο, κάντε μια απαλή απολέπιση (χρησιμοποιήστε μια χούφτα καστανής ζάχαρης αναμεμειγμένη με αμυγδαλέλαιο) για να καθαρίσετε απαλά τα άνω στρώματα.

Ενυδατώστε με ένα ελαφρύ λάδι, όχι κάτι πολύ βαρύ. Το δέρμα αφυδατώνεται στον άνεμο και στον ήλιο, για αυτό είναι σημαντικό να το ενυδατώσετε. Να είστε προσεκτικοί με αυτά που χρησιμοποιείτε.  Αποφύγετε τις κρέμες που περιέχουν πετρέλαιο, βενζοκαΐνη ή λιδοκαΐνη. Το πετρέλαιο μπορεί να παγιδεύει θερμότητα στο δέρμα και η βενζοκαΐνη και η λιδοκαΐνη μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα. Αποφύγετε προϊόντα που περιλαμβάνουν ρετινόλη, ή σκληρά απολεπιστικά, καθώς το δέρμα είναι πολύ ευαίσθητο μετά από παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο.

Μπορείτε να ενυδατωθείτε με μάσκα προσώπου. Ψάξτε για κάποια με τριαντάφυλλο και αλόη, ή δημιουργήστε τη δική σας. Μείνετε μακριά από τα αιθέρια έλαια των εσπεριδοειδών, επειδή προκαλούν κάτι που αποκαλείται αντίδραση φωτοτοξικότητας, που μπορεί να προκαλέσει ουλές και να αφήσει μόνιμη βλάβη στο δέρμα.

Σώμα

Κάντε ένα δροσερό ντους ή μπάνιο μετά την επιστροφή από την παραλία. Βγάζετε καλά με μία λούφα ή βούρτσα σώματος για να απαλλαγείτε από τα στρώματα αντηλιακού, ιδρώτα και άμμου. Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο σαπούνι και στη συνέχεια ακολουθήστε με μια ενυδατική κρέμα.

Εάν έχετε καεί, ασχοληθείτε με αυτό αμέσως. Κάντε ένα χαλαρωτικό λουτρό γάλακτος προσθέτοντας μερικά φλιτζάνια πλήρους γάλακτος στη μπανιέρα ή ταμπονάρετε τα σημεία με μία πετσέτα μουσκεμένη με γάλα. Το γαλακτικό οξύ που βρίσκεται στο γάλα απολεπίζει απαλά και βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Είναι επίσης γεμάτο με πρωτεΐνες και βιταμίνες Α, D και Ε, οι οποίες το καθιστούν εξαιρετικά καταπραϋντικό ενώ το λίπος λειτουργεί ως αντιφλεγμονώδες.

Μαλλιά

Τα μαλλιά δεν φαίνεται να ταλαιπωρούνται πάρα πολύ από τον ήλιο, τόσο γρήγορα όσο το δέρμα, αλλά υποφέρουν επίσης. Απολαύστε την μετά την παραλία εμφάνιση μαλλιών, όσο θέλετε, αλλά τελικά θα πρέπει να τα ξεπλύνετε. Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο, ενυδατικό σαμπουάν, ή - εάν έχετε χοντρές κυματιστές ή σγουρές τρίχες - δοκιμάστε πλύσιμο μόνο με κοντίσιονερ, το οποίο δεν απομακρύνει από τα μαλλιά τα φυσικά εέλαιά του και προσθέτει επιπλέον υγρασία.

Δοκιμάστε μια βαθιά μαλακτική μάσκα μαλλιών εάν αισθανεστε την τρίχα σας εύθραυστη. Φτιάξτε τη δική σας από το χλιαρό μέλι και βουτυρόγαλα. Τρίψτε ένα μικρό κομμάτι λαδιού (αμύγδαλο, jojoba, ελιά) στα άκρα και μείνετε μακριά από τα ζεστά εργαλεία styling για μερικές ημέρες.

Τέλος, το καλοκαίρι, ολόκληρο το σώμα σας μπορεί να επωφεληθεί από την κατανάλωση περισσότερου νερού και την κατανάλωση φρούτων, όπως φρέσκα μούρα και καρπούζι, που περιέχουν αντιοξειδωτικά και υψηλά επίπεδα νερού.

Επιμέλεια: Κατερίνα Σπανού

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Καταγγελία: Σοβαρότατη έλλειψη σε ψυχοθεραπευτικά και άλλα φάρμακα
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία
Κλειστός προϋπολογισμός για σκευάσματα χορηγουμένων από του στόματος για τον καρκίνο του προστάτη