Η αποτρίχωση με κερί, το ξέρετε και εσείς, πονάει τρομερά. Δεν μπορείτε να αποφύγετε τον πόνο, αλλά τουλάχιστον μπορείτε να τον ελαττώσετε.

Μην κάνετε αποτρίχωση αν έχετε περίοδο

Ποτέ μην σκεφτείτε την αποτρίχωση κατά τη διάρκεια της έμμηνης ρύσης, επειδή είναι οι μέρες του μήνα που είστε εξαιρετικά ευαίσθητες στον πόνο.

Μετά το ντους

Προσπαθήστε να κάνετε ένα ζεστό ντους πριν την αποτρίχωση. Θα βοηθήσει γιατί θα μαλακώσει τις τρίχες και θα ανοίξει τους πόρους σας, κάνοντας την αποτρίχωση λιγότερο οδυνηρή

Χαλαρά ρούχα

Μετά την αποτρίχωση; επιλέξτε να φορέσετε καθαρά και χαλαρά ρούχα από βαμβάκι, καθώς όταν φοράτε πολύ σφιχτά ρούχα μπορεί να ερεθιστεί το αποτριχωμένο δέρμα σας.

Η αντίθετη κατεύθυνση είναι καλύτερη

Πάντα να τραβάτε τη λωρίδα κεριού προς την αντίθετη κατεύθυνση της ανάπτυξης των τριχών. Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά θα ελαχιστοποιήσει τον πόνο.

Πάρτε κοφτές αναπνοές

Η γρήγορη και κοφτή αναπνοή, σας βοηθά να διαχειριστείτε τον πόνο. Πρόκειται για μια πολύ φυσική διαδικασία, ανεξάρτητα από το αν σας φαίνεται αστείο.

Απολέπιση

Αφαιρέστε τα νεκρά κύτταρα μια μέρα πριν από την αποτρίχωση. Αυτό θα καθαρίσει τους θύλακες των τριχών και θα μειώσει τον πόνο.

Τεντώστε το δέρμα

Κρατήστε το δέρμα σας τεντωμένο πριν από την αποτρίχωση, καθώς αυτό μπορεί να την κάνει λιγότερο επώδυνη. Δεν πρόκειται για αστείο, δοκιμάστε το!

Απαγορεύεται ο καφές ή το αλκοόλ

Αποφύγετε την κατανάλωση καφέ ή αλκοολούχων πριν από την αποτρίχωση. Η κατανάλωση καφεΐνης και αλκοολούχων ποτών ή ουσιών μπορεί να κάνει το δέρμα σας πολύ ευαίσθητο.

Ας μεγαλώσουν

Αφήστε τις τρίχες του σώματος να αναπτυχθούν λίγο περισσότερο. Η αποτρίχωση κοντών τριχών μπορεί να την κάνει  πολύ οδυνηρή.

Μην ξυρίζεστε

Προσπαθήστε να μην ξυρίζετε τις τρίχες του σώματος, γιατί αυτό διαταράσσει την ανάπτυξη των τριχών και η χαλάουα μετά είναι οδυνηρή.

Χτυπημένο δέρμα

Αποφύγετε την αποτρίχωση των περιοχών του δέρματος όπου έχετε μώλωπες, ηλιακά εγκαύματα ή κάποιο ερεθισμό.

Αφήστε το να κρυώσει πρώτα

Μην εφαρμόζετε καυτό κερί στο δέρμα σας.. Αφήστε το να κρυώσει λίγο πρώτα. δεν υπάρχει καμία βιασύνη.

Λίγο μούδιασμα

Επαλείψτε με κάποια κρέμα του εμπορίου που περιέχει ξυλοκαΐνη, αν μπορείτε- βοηθάει στη μείωση του πόνου, καθώς “αναισθητοποιεί” το δέρμα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Gracell Biotechnologies Inc. από την AstraZeneca
Νεανικά ρευματικά νοσήματα: Αιτιολογία, νέες θεραπείες, ο ρόλος του παιδιάτρου