Ο χειμώνας είναι η εποχή του χρόνου, που ανησυχούμε περισσότερο για το δέρμα μας. Η ψύχρα του χειμώνα μπορεί να ξηράνει το δέρμα σας και δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη ότι το δέρμα μπορεί να πάρει ένα πιο σκούρο χρώμα.

Όταν το σώμα σας νιώθει το κρύο της ατμόσφαιρας, θέλετε να καθήσετε σε ένα παγκάκι και να απολαύσετε τον ήλιο. Καθώς χαλαρώνετε, μπορεί να ξεχάσετε ότι οι χειμερινές ακτίνες του ήλιου μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά το δέρμα σας. Για να προστατεύσετε το δέρμα σας από τις βλαβερές χειμερινές ακτίνες του ήλιου, είναι επιτακτική η ανάγκη να έχετε κατά νου ορισμένα πράγματα για να φροντίσετε το δέρμα σας και να τα χρησιμοποιήσετε για να φύγει το ενοχλητικό χειμερινό μαύρισμα.

Εύκολοι τρόποι για να απαλλαγείτε από το μαύρισμα το χειμώνα

Απολέπιση - Η απολέπιση, η οποία είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας λεία, είναι εξίσου αποτελεσματική στην αφαίρεση του μαυρίσματος, και γρήγορα. Πρέπει να κάνετε απολέπιση κάθε δεύτερη μέρα για να αποφύγετε το μαύρισμα. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα πανί ή λούφα για να αφαιρέσετε τα εξωτερικά στρώματα των κυττάρων του δέρματος από το σώμα. Η απολέπιση τακτικά θα κρατήσει επίσης το δέρμα σας απαλό.

Συχνή ενυδάτωση - Το δέρμα χάνει την ικανότητα να διατηρεί την υγρασία το χειμώνα, επομένως, πρέπει να προσθέσετε εσείς το λάδι που έχει χάσει το δέρμα σας.. Με τις μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες, πρέπει επίσης να κάνετε μια αλλαγή στη ρουτίνα φροντίδας του δέρματός σας. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, συνιστάται να χρησιμοποιείτε μια ενυδατική κρέμα με βάση τα έλαια και όχι με βάση το νερό. Αυτό συμβαίνει επειδή το λάδι δημιουργεί ένα προστατευτικό στρώμα στο δέρμα που διατηρεί περισσότερη υγρασία. Τα λάδια από αμύγδαλα και αβοκάντο  δεν φράζουν τους πόρους.

Λοσιόν λεύκανσης του δέρματος - Η κρέμα λεύκανσης του δέρματος είναι τόσο καλή όσο η λοσιόν μαυρίσματος, για να απαλλαγείτε από το μαύρισμα. Όταν προβείτε σε αγορά, βεβαιωθείτε ότι η υδροκινόνη είναι ένα από τα συστατικά της.

Μπάνιο δύο φορές την ημέρα – το καθημερινό ντους σας βοηθά να “χαλαρώσετε” τα κύτταρα στο εξωτερικό στρώμα του δέρματος. Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος θα φύγουν εύκολα όταν κάνετε μπάνιο συχνά. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε κάποιο δυνατό σαπούνι για να πλύνετε το σώμα σας ώστε να επιταχύνετε τη διαδικασία αφαίρεσης των κυττάρων του δέρματος. Προτιμήστε το ζεστό μπάνιο.

Διόρθωση μαυρισμένου δέρματος 

Χυμός λεμονιού - Το κιτρικό οξύ στο λεμόνι βοηθά στο να περιορίσει το μαυρισμένο δέρμα. Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα χυμού λεμονιού με αλάτι στις διψασμένες περιοχές. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε ένα κουταλάκι του γλυκού με μέλι και χυμό λεμονιού. Εφαρμόστε το σε μαυρισμένα χέρια και ξεπλύνετε με κρύο νερό μετά από 10 λεπτά. Θα δείτε μια αισθητή αλλαγή σε λίγες μέρες. Ένα μείγμα χυμού λεμονιού και χυμού αγγουριού είναι ένα άλλο αποτελεσματικό φάρμακο που βοηθά στην εξασθένηση του μαυρίσματος. Ο χυμός λεμονιού μπορεί επίσης να εφαρμοστεί απευθείας στα χέρια με μία πετσέτα. Όταν το κάνετε, αφήστε το δέρμα σας να απορροφήσει το χυμό λεμονιού για 15 έως 20 λεπτά πριν ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Aloe vera - Εφαρμόστε το εκχύλισμα αλόης βέρα καθημερινά στην πληγείσα περιοχή για να ελαφρύνει τον τόνο του δέρματος. Βοηθά στον καθαρισμό και τη θρέψη του δέρματος. Για καλύτερα αποτελέσματα, εφαρμόστε αλόη βέρα πριν πάτε για ύπνο και πλύνετε καλά το δέρμα το πρωί.

Γιαούρτι - Η εφαρμογή του γιαουρτιού δύο φορές την ημέρα είναι αποτελεσματική για να ελαχιστοποιήσει το ηλιακό μαύρισμα. Βοηθά το δέρμα να κρυώσει, ελαφραίνει τον τόνο του δέρματος και σφίγγει τους πόρους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πασχαλινό τραπέζι χωρίς ενοχές! 10 tips για να το απολαύσετε
Πώς να φροντίσουμε την  ψυχική μας υγεία το Πάσχα
Πάσχα: Συνήθη λάθη που προκαλούν προβλήματα υγείας