Η είδηση έπεσε σαν βόμβα σε αυτούς που αναζητούν κάτι παραπάνω (ή και παρακάτω) από ένα συμβατικό επάγγελμα. 'Ζητείται επιστάτης για ένα τροπικό νησί του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, στο Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο' διαβάσαμε στις εφημερίδες.

Το σημαντικό της είδησης, όμως, που έχει ήδη κάνει χιλιάδες ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή για τη θέση, είναι ότι ο τυχερός που θα την αποκτήσει 'θα εργάζεται μόλις 12 ώρες τον μήνα, θα μένει σε μία βίλα τριών δωματίων με πισίνα και θέα στο στενό που διαπλέουν οι μεγάπτερες φάλαινες κάθε Σεπτέμβριο και -το κυριότερο- θα παίρνει μισθό 103.000 ευρώ το εξάμηνο! (περίπου 17.000 ευρώ τον μήνα).'

Ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους για την 'καλύτερη δουλειά του κόσμου' συγκαταλέγονται, σύμφωνα με τα μέσα, ένας Χρυσός Ολυμπιονίκης από την Ελβετία καθώς και ένα έφηβος από την Αγγλία που αναζητά μία… θέση στον ήλιο.

Η οποία θέση, σύμφωνα με το job description της υπηρεσίας Τουρισμού του Queensland, απαιτεί έναν ιδιαίτερο άνθρωπο, που θα είναι πολύ απασχολημένος με το να… περνά ωραία.

Για την ακρίβεια, ο επιστάτης που θα επιλεχθεί θα πρέπει να μεταφέρει κάθε 15 μέρες, μέσα από ένα blog, ένα φωτογραφικό ημερολόγιο και ενημερωμένα βιντεάκια, εικόνες και εμπειρίες που θα συλλέγει στο Μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα, το μεγαλύτερο σύστημα κοραλλιογενών υφάλων του κόσμου.

Θα πρέπει να γνωρίζει καλά αγγλικά, να έχει 'επικοινωνιακό ταλέντο', 'αγάπη για την περιπέτεια', 'πάθος με το περιβάλλον' και να του αρέσει το κολύμπι, οι καταδύσεις και η ιστιοπλοΐα.

Ενδιαφέρεστε για την θέση; Στην ιστοσελίδα www.islandfreejob.com  θα μάθετε κάθε λεπτομέρεια για αυτήν και μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου.

Αυτό, βέβαια, αν καταφέρετε να 'μπείτε' αφού προς το παρόν, με τα χτυπήματα να ξεπερνούν τα 4.000 ανά δευτερόλεπτο, και παρά τους επιπλέον servers που έχουν τοποθετηθεί για να εξυπηρετήσουν το σύστημα, το site έχει κρασάρει με αποτέλεσμα να μην ανοίγει καν.

'Το νησί'

Τα αποτελέσματα της αίτησης για τη θέση του επιστάτη θα ανακοινωθούν τον Μάιο, όταν οι δέκα φιναλίστ, καθώς και ένα outsider που θα έχει ψηφιστεί από τους επισκέπτες του site, θα προσκληθούν στο νησί για την τελική, τετραήμερη διαδικασία επιλογής, ενώ ο ένας και μοναδικός τυχερός 'πιάνει δουλειά' από την 1η Ιουλίου.

Τι πρέπει, όμως, να γνωρίζει κανείς για το πολυσυζητημένο αυτό νησί;

Το νησί Hamilton, είναι το δεύτερο πιο πυκνοκατοικημένο νησί του συμπλέγματος Whitsunday Islands, στα ανατολικά του Queensland, της Αυστραλίας και, σε αντίθεση με τα περισσότερα νησιά της περιοχής, αυτό χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά ως τουριστικό θέρετρο –αντιλαμβάνεστε λοιπόν την τουριστική ώθηση που σκοπεύει να δώσει μία τέτοια διαφήμιση της θέσης του επιστάτη.


Διαθέτει ένα τεράστιο αεροδρόμιο, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει εμπορικά αεροσκάφη κάθε μεγέθους, καθώς και ένα πλήρως οργανωμένο λιμάνι για την εξυπηρέτηση των εμπορικών πλοίων. Τα οχήματα, πέρα από αυτά που χρησιμοποιούνται για εμπορικές ανάγκες, απαγορεύονται στο νησί, ενώ το μόνο μέσο που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς ως τουρίστας είναι ενοικιαζόμενα buggies του γκολφ (ξέρετε, αυτά τα μικρά τετράτροχα).

Το εντυπωσιακότερο, όμως, με το νησί αυτό είναι ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος, ο μεγαλύτερος του κόσμου, που εκτείνεται στα ανοιχτά του Queensland και βρίθει από θαλάσσιους οργανισμούς. Το CNN, μάλιστα, τον έχει χαρακτηρίσει ως ένα από τα 7 φυσικά θαύματα του κόσμου.

Σε αυτόν ζουν πολλά είδη προς εξαφάνιση, κάποια εκ των οποίων είναι ενδημικά, ενώ ξεχωρίζουν οι ποικιλίες των φαλαινών, των δελφινιών, των θαλάσσιων χελωνών, καθώς και τα 1.500 είδη ψαριών και τα 400 είδη κοραλλιών. Πρόκειται, δηλαδή, για τον υποθαλάσσιο παράδεισο των scuba divers, κάτι, άλλωστε, που έχει μετατρέψει την ευρύτερη περιοχή σε ένα πολυτελές resort για τους λάτρεις του σπορ.

Κάπως έτσι φανταστείτε το 'εργασιακό περιβάλλον' του τυχερού επιστάτη που θα κληθεί να περάσει 6 μήνες από τη ζωή του στο νησί Hamilton, στέλνοντας mail, βγάζοντας φωτογραφίες και κολυμπώντας. Σαν μία βελτιωμένη έκδοση του Survivor, δηλαδή, με τη διαφορά ότι το 'παιχνίδι' ξεκινά από την επιλογή του 'νικητή'.

Ποιος θα είναι αυτός; Μπορεί και εσείς. Δοκιμάστε!

Έλενα Μπούλια

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;