του Γιώργου Κόκουβα

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά, και τα πιτσιρίκια της ζωής σας ξεχειλίζουν από ενέργεια που πρέπει κάπου να διοχετεύσουν. Αφενός για να μην… σας «τρελάνουν» και αφετέρου για να περάσουν δημιουργικά και διασκεδαστικά το καλοκαίρι τους. Παρακάτω, συγκεντρώνουμε ιδέες για να τα κρατήσετε απασχολημένα και ευτυχισμένα, με δραστηριότητες, camps, παιχνίδια, εκδηλώσεις και προτάσεις που θα γεμίσουν το πρόγραμμά τους με κέφι και φαντασία.

  • Athens Holiday Park

Είναι το μεγαλύτερο ψυχαγωγικό καλοκαιρινό πάρκο που στήθηκε ποτέ στην Ελλάδα και φιλοδοξεί να κρατήσει παρέα σε όλες τις οικογένειες που μένουν στην Αθήνα το καλοκαίρι, σαν να βρίσκονταν σε διακοπές. Στα 12.000 τ.μ. θα βρείτε 45 πρωτότυπα παιχνίδια - υπερθεάματα για κάθε ηλικία, υδάτινες διαδρομές, δράσεις περιπέτειας, συναυλίες και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και εργαστήρια που υπόσχονται καλοκαιρινή αδρεναλίνη. Σημειώστε ότι ο χώρος είναι κλειστός, κλιματιζόμενος και πλήρως ασφαλής. MEC Παιανίας, είσοδος 8€, 2η επίσκεψη 4€, 3η επίσκεψη δωρεάν, ωράριο καθημερινά 11.00-23.00

  • Καλοκαίρι στην πόλη, με τον Ελληνικό Κόσμο

Μια κατασκήνωση μέσα στην πόλη οργανώνεται από τον Ελληνικό Κόσμο για παιδιά 5-12 ετών, με πλούσιο πρόγραμμα που χωρίζεται σε πέντε δεκαήμερα (29/7-9/8, 26/8-6/9). Καθημερινά μέχρι τις 15.00 θα υπάρχουν δραστηριότητες γεμάτες παιχνίδι, δράση, δημιουργία και έκφραση, μέσα από δύο θεματικές: «Το κουτί της μυθολογίας ανοίγει στον Ελληνικό Κόσμο» και «Από την Ιθάκη στην Αθήνα και από την Αθήνα στον κόσμο… ο Οδυσσέας του τότε έρχεται στο σήμερα!». Το κόστος είναι 290€ ανά δεκαήμερο, ενώ υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης επιπλέον δραστηριοτήτων καθημερινά, μέχρι τις 17.00, με έξτρα κόστος 60€.

  • Διακοπές στο Μουσείο Πειραμάτων

 Τα πρωινά του καλοκαιριού γεμίζουν πειραματισμό στο αγαπημένο μουσείο των παιδιών, με δράσεις και θεματικές όπως ανακαλύψεις, περιβαλλοντικές εξορμήσεις, ομαδικά παιχνίδια, δημιουργικές κατασκευές και θεατρικό παιχνίδι. Μέσα από το καλοκαιρινό πρόγραμμα, που απευθύνεται σε παιδιά 6-12 ετών, προωθείται η αγάπη τους προς τις θετικές επιστήμες, το περιβάλλον, την υγεία, την ιστορία και την έκφραση μέσω της τέχνης. Οι δράσεις είναι προγραμματισμένες από τις 7.30 ως τις 16.00 καθημερινά, με κάποιες παρεκκλίσεις στο πρόγραμμα κάθε εβδομάδας. Μουσείο Πειραμάτων, Έναρξη από 17 Ιουνίου, εβδομαδιαίο κόστος 100€, ημερήσιο κόστος 25€.

  • Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας

(Καρατζά 7 και Τσάμη Καρατάσου, τηλ: 210 9218329) Με το πρόγραμμα «Ένα μουσείο για τον εαυτό μου», το μουσείο του Φιλοπάππου καλείς τους μικρούς του φίλους για ένα καλοκαίρι γνωριμίας με τον εαυτό τους, με τον πιο δημιουργικό τρόπο.

  • Καλοκαίρι στο Πολιτιστικό Κέντρο Ακαδήμεια

Θεατρικές παραστάσεις, δημιουργικά εργαστήρια, σεμινάριο ενηλίκων, summer bazaar για να γεμίσετε τα απογεύματα του Ιουλίου προτείνει το Ακαδήμεια για παιδιά από 3 έως 12 ετών.

  • Παιδικές κατασκηνώσεις

Αν το παιδί σας είναι έτοιμο να σας αποχωριστεί για δύο εβδομάδες και να ζήσει την εμπειρία της ομαδικής συμβίωσης σε μια θεματική κατασκήνωση, διαβάστε εδώ διευθύνσεις και πληροφορίες για να οργανώσετε τις πιο εποικοδομητικές του καλοκαιρινές διακοπές, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις καλύπτονται πλήρως από τους ασφαλιστικούς σας φορείς.

  • Φεστιβάλ Τσίρκου στην Τεχνόπολη

Ακροβάτες, ζογκλέρ και καλλιτέχνες Εναλλακτικών Παραστατικών Τεχνών στήνουν την πιο εντυπωσιακή γιορτή Τσίρκο για μικρούς και μεγάλους στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι). Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις Εναλλακτικές Παραστατικές Τέχνες

  • Θέατρο σκιών στην παραλία

Η αγαπημένη φιγούρα του Καραγκιόζη παραθερίζει στο πάρκο του Φλοίσβου, όπου και σκορπίζει το γέλιο από τις 16 Ιουνίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, με δροσερές καλοκαιρινές κωμωδίες από την αστείρευτη φαντασία του καραγκιοζοπαίκτη Τάσου Κώνστα (Φιγούρες και Κούκλες). Το εισιτήριο είναι μόλις 3,50€ και οι παραστάσεις ξεκινούν στις 20.30. Η διάρκεια της κάθε παράστασης είναι 50’ και κάθε βράδυ παρουσιάζεται νέο έργο.

Καλή διασκέδαση!

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Προκαλεί ο ιός των κονδυλωμάτων πρόβλημα στην καρδιά;
Έχετε πρόβλημα με την ακοή σας; Ελέγξτε το σάκχαρό σας
Γιατί έχουμε λιγότερη όρεξη σε υψηλές θερμοκρασίες [έρευνα]