της Έλενας Μπούλια

Είναι γεγονός πως όταν έχεις παιδιά οι προτεραιότητές σου για την ιδανική παραλία μπορεί να διαφέρουν πολύ από ό,τι είχες συνηθίσει: Το νερό της θάλασσας πρέπει να είναι πεντακάθαρο και όχι πολύ κρύο, η θάλασσα ρηχή, η παραλία να έχει, κατά προτίμηση, αμμουδιά ή ψιλό χαλίκι, ενώ είναι αυτονόητο πως τα παιδιά πρέπει να βρίσκονται όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα κάτω από σκιά.

Για ακόμα περισσότερη διευκόλυνση, ένα beach bar και μία ντουζιέρα δεν θα ήταν κακή ιδέα.

Κοινώς, αν είστε γονείς και αναζητάτε την ιδανική παραλία για το μπάνιο του σαββατοκύριακου, ξεχάστε τα λιμανάκια της Βουλιαγμένης και δείτε σε ποιες -λιγότερο ή περισσότερο κοντινές στην Αττική- παραλίες θα βρείτε όλα τα παραπάνω (και ακόμα περισσότερα).

Πόρτο Γερμενό

Η μεγάλη, ελεύθερη παραλία του Πόρτο Γερμενό, απέχει περίπου 60χλμ. από την Αθήνα και βρέχεται από τον Κορινθιακό Κόλπο. Η παραλία δεν είναι ιδιαίτερα οργανωμένη - θα χρειαστεί, δηλαδή, να φέρετε την ομπρέλα σας. Διαθέτει, όμως, κρυστάλλινα νερά και χρυσαφένια αμμουδιά που προσφέρεται για να παίζουν τα πιτσιρίκια.



Καθώς το Πόρτο Γερμενό αποτελεί παραθεριστικό θέρετρο, πάνω από την παραλία θα βρείτε εστιατόρια και καφέ για μετά το μπάνιο. Πάντως, οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε πως τα σαββατοκύριακα στην παραλία γίνεται ένας μικρός χαμός, οπότε φροντίστε να βρεθείτε εκεί νωρίς το πρωί.



Ως προς τους ανέμους, η παραλία είναι αρκετά προστατευμένη από τον κόλπο μέσα στον οποίον βρίσκεται, ωστόσο αποφύγετέ την αν φυσά πολύ από Δυτικά.

Ξενοδοχείο Αιγαίον - Σούνιο

Στο ακρωτήριο του Σουνίου, πάνω σε μία πανέμορφη παραλία με αμμουδιά και πεντακάθαρα νερά, βρίσκεται το ξενοδοχείο Αιγαίον, το οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε για μπάνιο ακόμα κι αν δεν διαμένετε εκεί. Η πλαζ είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, διαθέτει beach bar και εστιατόριο, ενώ προσφέρεται και ιδιωτικό parking.

Ακόμα, στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου υπάρχει και παιδότοπος.

Η χρέωση για την χρήση του σετ 2 ξαπλώστρες-1 ομπρέλα είναι 10 ευρώ, ενώ για το parking δεν υπάρχει χρέωση.

Ως προς τους ανέμους, η παραλία αντιμετωπίζει πρόβλημα κυρίως όταν φυσά Νοτιάς, οπότε προτιμήστε την με τους Βοριάδες.

Παραλία Σχοινιά

Μία από τις μεγαλύτερες παραλίες της Αττικής, σε απόσταση 45 λεπτών από το κέντρο της Αθήνας και 3 χιλιομέτρων από τον Μαραθώνα, είναι αυτή του Σχοινιά. Για το μπάνιο σας εκεί μπορείτε να επιλέξετε είτε την οργανωμένη πλαζ «Καράβι», είτε να συνεχίσετε στο ελεύθερο τμήμα της παραλίας, στο οποίο τα πεύκα σχεδόν αγγίζουν το νερό.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της παραλίας, πέρα από την ψιλή άμμο, είναι πως είναι πολύ ρηχή, οπότε και σχετικά ασφαλής για μικρά παιδιά.

Αν επιλέξετε να βρεθείτε στο «Καράβι» πρέπει να γνωρίζετε πως ο συνωστισμός τα σαββατοκύριακα μπορεί να σας κουράσει.

Δεν είναι, όμως, αδικαιολόγητος. Πρόκειται για έναν τεράστιο χώρο αναψυχής, με εστιατόριο, beach bar και αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ αν έχετε μεγαλύτερα παιδιά είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιαστούν με τα αμέτρητα θαλάσσια σπορ.

Η είσοδος στο «Καράβι» είναι δωρεάν, ενώ η κάθε ξαπλώστρα στοιχίζει 4 ευρώ.
Ως προς τους ανέμους, η παραλία Σχοινιά μπορεί να γίνει ανυπόφορη αν φυσά Ανατολικά-Νοτιανατολικά, οπότε προτιμήστε την με Βοριά.

Alkyon Resort - Βραχάτι Κορινθίας

Η μεγάλη παραλία Βραχάτι, σε απόσταση μιας ώρας περίπου από την Αθήνα, αποτελεί δημοφιλή προορισμό για βουτιές κοντά στο κλεινόν άστυ, αφενός γιατί διαθέτει καθαρά νερά που βρέχουν το λεπτό βοτσαλάκι της και αφετέρου γιατί προσφέρει αμέτρητες επιλογές σε καφέ και εστιατόρια, σχεδόν πάνω στο κύμα.



Για εσάς που θέλετε ακόμα περισσότερη οργάνωση στο μπάνιο σας, προτείνουμε να επισκεφθείτε την παραλία του Alkyon Resort, η οποία διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου υπάρχει παιδική χαρά σε καταπράσινο περιβάλλον και παιδότοπος.

Η χρέωση για την είσοδο στην πλαζ του ξενοδοχείου και την χρήση του σετ ξαπλώστρα-ομπρέλα είναι 5 ευρώ κατ’άτομο.

Ως προς τους ανέμους, στην παραλία Βραχατίου θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα μόνο αν φυσά Βοριάς.

Λουτράκι

Στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου θα βρείτε αρκετές παραλίες, με δημοφιλέστερη, βέβαια, αυτή που βρίσκεται μπροστά στην πόλη και έχει μήκος μεγαλύτερο από 3 χιλιόμετρα - για την ακρίβεια, ξεκινά από το καζίνο και φτάνει μέχρι τους καταρράκτες, με πολύ μικρά τμήματα στα οποία δεν μπορεί κάποιος να κολυμπήσει.



Για οικογένειες προτείνονται τα πιο οργανωμένα τμήματα της παραλίας, στα οποία υπάρχουν ντουζιέρες, ομπρέλες και ξαπλώστρες, αλλά και beach bar και θαλάσσια σπορ που αγαπούν τα παιδιά. Ακριβώς πάνω από την παραλία θα βρείτε καφετέριες, ουζερί και εστιατόρια, για να συνεχίσετε την ημέρα σας μετά το μπάνιο.



Ως προς τους ανέμους, η παραλία στο Λουτράκι είναι αρκετά προστατευμένη, αρκεί να μη φυσά Βορειοδυτικά.

Κιάτο

Η παραλία του Κιάτου βρίσκεται ακριβώς στο μέσο της διαδρομής Αθηνών-Πάτρας και αποτελεί δημοφιλέστατο καλοκαιρινό προορισμό, χάρη στα καταγάλανα, καθαρά νερά της και την αμμουδιά που καλύπτεται από ψιλά ή πιο χοντρά βοτσαλάκια.



Κατά μήκος της παραλίας, στον πεζόδρομο πάνω από αυτήν, συγκεντρώνονται εστιατόρια και μπαράκια, κάποια εκ των οποίων απλώνουν ξαπλώστρες κάτω από τις καλαμωτές ομπρέλες, προσφέροντας σκιά και άνεση σε όσους την έχουν ανάγκη –και δη στις οικογένειες με μικρά παιδιά, έναντι μικρού κόστους.



Ως προς τους ανέμους, η παραλία στο Κιάτο μπορεί να γίνει ανυπόφορη αν φυσά Βοριάς.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο