Είναι δροσιστικές, μπλέκουν τις υπέροχες γεύσεις των φρούτων, συνδυάζονται ιδανικά με λαχταριστό γιαούρτι για να παραμείνουν ο ιδανικός σύμμαχός σας για τις ημέρες δίαιτας, και με σιρόπι ή σαντιγί αν θέλετε να το 'ρίξετε λίγο έξω'.

Όπως και να ‘χει πάντως, την δίαιτα πολλοί εμίσησαν, τα ζουμερά φρέσκα φρούτα ουδείς – γι’ αυτό και προτείνουμε πέντε νόστιμους συνδυασμούς για να τα απολαύσετε… με το κουτάλι.

Σπέσιαλ φρουτοσαλάτα

Υλικά:
2 μεγάλα μήλα, 2 μεγάλα πορτοκάλια, 2 μεγάλα αχλάδια, 2 μπανάνες, 1 κουτί κομπόστα ανανά, 10 κερασάκια μαρασκίνο, χυμό από 2 πορτοκάλια και 1 λεμόνι, 1/4 κούπας χυμό από τα μαρασκίνο, 1/4 κούπας τζιν

Εκτέλεση:
Καθαρίστε και κόψτε τα φρούτα σε κομματάκια. Στραγγίστε και κόψτε τον ανανά επίσης σε κομματάκια. Κόψτε τα κερασάκια στα τέσσερα. Ανακατέψτε σε ένα μεγάλο κρυστάλλινο μπολ τα φρούτα και προσθέστε τους χυμούς καθώς και το σιρόπι από την κομπόστα και το τζιν.

Καλύψτε με διάφανη μεμβράνη και φυλάξτε τη φρουτοσαλάτα στο ψυγείο ως τη στιγμή που θα τη σερβίρετε. Μπορείτε να κάνετε όποιο συνδυασμό φρούτων σας αρέσει και αναλόγως την εποχή, αρκεί να υπάρχουν οι χυμοί που θα διατηρήσουν τα φρούτα δροσερά και δεν θα μαυρίσουν.

Σερβίρεται ιδανικά σε κολονάτα ποτήρια παγωτού με λίγο υγρό.

Πηγή: CookTherapy.gr

Ελαφριά φρουτοσαλάτα

Υλικά:
2 μήλα κόκκινα, 2-3 αχλάδια, 1 μπανάνα, 1 ρόδι, 1 μάνγκο, λίγο σταφύλι (εάν βρίσκουμε τη δεδομένη εποχή), χυμό 5-6 πορτοκαλιών, χυμό 5-6 μανταρινιών, 2-3 κουταλιές σούπας μέλι. 1 μικρό φλιτζάνι καφέ λικέρ της αρεσκείας μας

Εκτέλεση:
Στύβετε τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια. Στο χυμό προσθέτετε το λικέρ και το μέλι αφού το έχετε ζεστάνει ελαφρώς για να ρέει πιο εύκολα και ανακατεύετε καλά. Κόβετε τα μήλα, τα αχλάδια, την μπανάνα και το μάνγκο σε μικρά κυβάκια, καθαρίζετε το ρόδι και το σταφύλι και προσθέτετε όλα τα ψιλοκομμένα φρούτα στο ζουμάκι.

Βάζετε στο ψυγείο να παγώσει καλά. Σερβίρετε σε ατομικά μπολάκια.
Πηγή: SintagesPareas.gr

'Μεθυσμένες' φράουλες και μπανάνες με σαντιγί

Υλικά:
500 γραμμάρια φράουλες (εισαγωγής, αν έχετε θορυβηθεί από τα πρόσφατα γεγονότα) κομμένες σε μικρές φέτες, 2 μπανάνες κομμένες σε φέτες, 2 φυλλαράκια αρμπαρόριζα ψιλοκομμένα, χυμός από μισό λεμόνι, 1 ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη, 100ml λικέρ βύσσινο ή άλλη γεύση της αρεσκείας σας, φυτική σαντιγί

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζετε τις φετούλες από τις μπανάνες και τις ραντίζετε με το λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Προσθέτετε τις φράουλες, την αρμπαρόριζα, πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη και ρίχνετε το λικέρ. Ανακατεύετε πολύ καλά, σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο για μισή ώρα πριν σερβίρετε.

Σερβίρετε σε μπολ και γαρνίρετε με μικρές δόσεις φυτικής σαντιγί.

Φρουτοσαλάτα με γιαούρτι και ξηρούς καρπούς

Υλικά:
Δροσερά φρούτα εποχής (επιλέξτε από σταφύλια, μπανάνες, κεράσια, ροδάκινα, βερίκοκα, αχλάδια, μήλα, ανανά), μέλι, χοντροκομμένοι ξηροί καρποί (καρύδια, αμύγδαλα, φιστίκια Αιγίνης), λίγες ξανθές σταφίδες, κονιάκ ή ρούμι, στραγγιστό γιαούρτι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Μουλιάζετε τις σταφίδες αρκετές ώρες πριν στο κονιάκ ή το ρούμι. Τοποθετείτε τα ποτήρια ή τα μπολάκια σερβιρίσματος στην κατάψυξη μισή ώρα πριν σερβίρετε. Πλένετε καλά τα φρούτα, τα κόβετε σε κύβους μεγέθους φουντουκιού, και τα ανακατεύετε όλα μαζί σε μεγάλο μπολ.

Τα μοιράζετε στα παγωμένα ποτήρια, προσθέτετε λίγες σταφίδες, αφού τις στύψετε ελαφρά με τα χέρια σας. Προσθέτετε και λίγους ξηρούς καρπούς σε κάθε ποτήρι, μια μεγάλη κουταλιά γιαούρτι και τέλος πασπαλίζετε προαιρετικά με λίγη κανέλα.


Πηγή: e-Sofia.gr

Εξωτική φρουτοσαλάτα

Υλικά:
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα από λάιμ, 1 μπανάνα κομμένη σε φέτες, 500 γραμμάρια σμέουρα, 2 φλιτζάνια μύρτιλλα, 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, 1/2 φλιτζάνι νερό, 1/2 ματσάκι φύλλα φρέσκου βασιλικού

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ανακατεύετε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να πάρουν βράση. Συνεχίστε το βράσιμο για ένα λεπτό μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη και κατεβάστε από τη φωτιά. Προσθέστε το βασιλικό και το ξύσμα λάιμ και ανακατέψτε καλά.

Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και περάστε το σιρόπι από σουρωτήρι. Αναμείξτε όλα τα φρούτα της συνταγής μαζί σε ένα μπολ και ραντίστε με το σιρόπι.
Πηγή: Sidagi.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ερρίκος Ντυνάν: Πρωτοποριακή, μη επεμβατική τεχνική φίστουλας για νεφροπαθείς
Roche: Έμπρακτη δέσμευση σε ένα ποικιλόμορφο, ισότιμο και συμπεριληπτικό εργασιακό περιβάλλον
Πόσα βήματα την ημέρα πρέπει να κάνουν όσοι έχουν γενετική προδιάθεση για να αποφύγουν την παχυσαρκία [μελέτη]