ο Δρ. Νικόλαος Α. Παπαδόπουλος, Πλαστικός Χειρουργός, Καθηγητής Πανεπιστημίου Μονάχου, εξηγεί τι είναι η αυτόλογη μεταμόσχευση λίπους και ποιες είναι οι εφαρμογές της σήμερα.

Η αποκατάσταση του μαστού είναι μια απο τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής, τόσο ως αυξητική στήθους για την αισθητική αποκατάσταση όσο και ως επανορθωτική του στήθους μετά απο συγγενείς ανωμαλίες ή αφαίρεση όγκου από το μαστό. Στόχος της είναι η αποκατάσταση του μεγέθους, σχήματος και της συμμετρίας του στήθους με αποτέλεσμα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής αυτών των γυναικών.

Η ανάπτυξη της Βιοτεχνολογίας και της Αναγεννητικής Ιατρικής είναι τα τελευταία χρόνια αλματώδης και ήδη πολλές αρχές τους εφαρμόζονται στην κλινική πράξη. Οι εξελίξεις στο πεδίο της Πλαστικής Χειρουργικής είναι εξίσου σημαντικές και πολλά υποσχόμενες για το μέλλον. Ενώ στη κλινική πράξη η αποκατάσταση του μαστού γίνεται με διατατήρες ή ενθέματα σιλικόνης ολοένα και περισσότερες μέθοδοι αποκατάστασης του μαστού με αυτόλογους ιστούς και αυτόλογα κύτταρα προτείνονται από διάφορους ερευνητές και επιστήμονες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Στις 7 Ιουνίου η Αφή της Φλόγας της Ελπίδας των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics, Βερολίνο 2023
Το έμφραγμα προτιμά τη Δευτέρα [μελέτη]
148η Αποστολή των Κινητών Ιατρικών Μονάδων στην Ιστιαία