Η Αθήνα ηγείται τα τελευταία χρόνια, παγκοσμίως στις εξελίξεις των τεχνολογιών στην κλινική Οφθαλμολογία, καθώς εισήγαγε τις τεχνικές της υψηλότερης έντασης CXL, του Πρωτόκολλου της Αθήνας για κερατόκωνο, του LASIK Xtra, της επέμβασης καταρράκτη μόνο με laser, χωρίς νυστέρι ( nano and femto lasers) καθώς και διαγνωστικών εξετάσεων.
Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα Διεθνής Οφθαλμολογική Επιστημονική Ημερίδα, με θέμα «Τρισδιάστατη (3D) αναπαραγωγή επεμβάσεων καταρράκτη και μυωπίας μόνο με laser (χωρίς νυστέρι), τεχνικές διασύνδεσης κολλαγόνου και νέες απεικονιστικές μέθοδοι στην Οφθαλμολογία».
Την Ημερίδα αυτή συνδιοργάνωσε το Ελληνικό Κολέγιο Οφθαλμολογίας μαζί με την ISRS/AAO (International Society of Refractive Surgery/American Academy of Ophthalmology) και πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Οφθαλμολογικού Ινστιτούτου LaserVision, υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Οφθαλμολογίας Αναστάσιου Κανελλόπουλου, Χειρουργού- Οφθαλμίατρου.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μητσοτάκης: Επιστρέφονται δύο ενοίκια σε γιατρούς, νοσηλευτές που υπηρετούν στην επαρχία
Το ΜέΡΑ25 ζητά και προτείνει λύσεις για το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης
Σημαντική επιστημονική διάκριση για το πρόγραμμα ‘’Parent2Parent Support’’ της ΑμΚΕ Καρκινάκι
Ποιοι είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι για επέμβαση LASIK