Οι μπελάδες της κρίσης, οικογενειακά προβλήματα, άγχος, στρες, αγωνίες. Για εκατομμύρια Έλληνες είναι οι αιτίες που τους κρατούν ξάγρυπνους όλη την νύκτα. Και όταν ξημερώσει βρίσκονται αντιμέτωποι με την καθημερινότητα. Πρέπει να πάνε στη δουλειά τους και εκεί να είναι σε εγρήγορση και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και τα προβλήματα που εμφανίζονται.

Το ερώτημα είναι πώς θα καταφέρουν να «βγάλουν» άυπνοι την επόμενη μέρα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όσοι είναι θύματα της αγρύπνιας, θα πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένα βήματα ώστε να αντέξουν και να αποφύγουν μπελάδες που προκαλεί η εξάντληση της προηγούμενης νύκτας. Σίγουρα, η επόμενη μέρα δεν θα είναι εύκολη αλλά για να μη μετατραπεί σε εφιαλτική και επικίνδυνη ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα:

  • Πιείτε καφέ, αλλά με μέτρο. Η καφεΐνη μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό όταν χρειάζεται μια τονωτική «ένεση» ενεργητικότητας, αλλά δεν πρέπει να το παρακάνει κανείς. Δύο φλιτζάνια καφέ παρέχουν σχεδόν όλη την ενεργητικότητα που μπορεί κάποιος να περιμένει από τον καφέ. Ο σκέτος καφές είναι η καλύτερη επιλογή. Εναλλακτικά μπορείτε να πιείτε μαύρο ή πράσινο τσάι.
  • Μακριά από γλυκά. Όταν μας λείπει ύπνος, η ζάχαρη παρέχει άμεσα ενέργεια. Ωστόσο, οι ειδικοί λένε πως η δράση της είναι πολύ σύντομη.
  • Να κάνετε διάλειμμα. Για να μπορείτε να συγκεντρώνετε την προσοχή σας έπειτα από το ξενύχτι, οι ειδικοί συνιστούν συχνά και μικρά διαλείμματα, στη διάρκεια των οποίων θα πρέπει να κινείστε.
  • Αν έχετε χρόνο το μεσημέρι, κοιμηθείτε έως 25 λεπτά το πολύ.
  • Αποφύγετε τις δύσκολες δουλειές. Όσο πιο ελαφρύ είναι το εργασιακό φορτίο μας τόσο πιο εύκολα μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα. Καλό είναι επίσης να μην πάρουμε αυτή την ημέρα σοβαρές αποφάσεις.
  • Μην οδηγείτε επειδή η υπνηλία στο τιμόνι είναι πάρα πολύ επικίνδυνη.
  • Μην κοιμηθείτε υπερβολικά το βράδυ. Αν μπείτε για ύπνο πολύ νωρίτερα από όσο συνηθίζετε, κινδυνεύετε να διαταράξετε ακόμα περισσότερο το βιολογικό σας ρολόι, το οποίο ήδη έχει πληγεί από την αϋπνία.

premium.paratiritis

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οπιοειδή στην εγκυμοσύνη: Καμία σύνδεση με ψυχιατρικές επιπτώσεις στα παιδιά [μελέτη]
Οι νικητές των Αριστείων Φαρμακευτικής Αγοράς 2024
Long CoViD και δύσπνοια [μελέτη]