Υπάρχουν κάποια συμπτώματα που μπορεί να ανησυχήσουν ιδιαίτερα έναν άνδρα, και καλό θα ήταν να τα συζητήσει με τον γιατρό του, ώστε να σιγουρευτεί ότι όλα είναι καλά. Οι άνδρες φημίζονται για την απροθυμία τους να μιλήσουν σε έναν γιατρό, και αυτή είναι μια νοοτροπία που πρέπει να αλλάξει.

Ποια είναι αυτά τα συμπτώματα όμως;

Στυτική δυσλειτουργία

Έχει πολλές αιτίες, αλλά η ηλικία είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας. Αν συμβαίνει τακτικά, μιλήστε με τον γιατρό σας για να βρείτε την αιτία.

Συχνή δυσκοιλιότητα

Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε όλους και πολλές φορές είναι μεμονωμένο γεγονός, που σχετίζεται με κάτι που φάγαμε. Αν συμβαίνει, όμως, τακτικά, πρέπει να βρείτε την αιτία.

Δυσκολία στην κατάποση

Στην κατάποση συμμετέχουν περισσότερα από 50 ζεύγη μυών και νεύρων. Συνεπώς, αν υπάρχουν δυσκολίες στην κατάποση - και δεν συνοδεύονται από άλλα συμπτώματα κοινού κρυώματος - καλό θα ήταν να μιλήσετε στον γιατρό σας.

Χρόνια παλινδρόμηση

Η παλινδρόμηση είναι αυτό που αναφέρουμε ως "καούρα". Και, σίγουρα, όλοι θα ζήσουμε καούρα κάποια στιγμή στη ζωή μας, αν όμως είναι χρόνιο πρόβλημα, πρέπει να το διαχειριστείτε, επειδή οι επιπτώσεις μπορεί να είναι πολύ σοβαρές.

Απώλεια βάρους χωρίς να το θέλετε

Η ξαφνική και απροσδόκητη απώλεια βάρους μπορεί να συμβεί μετά από ένα τραυματικό γεγονός, όπως μια απώλεια ή ένα διαζύγιο. Μπορεί να είναι σημάδι διατροφικής διαταραχής ή και κάποιας πολύ πιο σοβαρής ασθένειας. Καλό θα ήταν να μιλήσετε στον γιατρό σας, αλλά και να καταγράψετε τις διατροφικές σας συνήθειες για λίγες μέρες.

Πόνος ή αιμορραγία στην ούρηση

Οι ουρολοιμώξεις δεν είναι κάτι που παθαίνουν μόνο οι γυναίκες. Για την ακρίβεια, το 20% των περιπτώσεων συμβαίνει σε άνδρες. Υπάρχουν, όμως, και πιο σοβαροί λόγοι για να συμβεί αυτό, και δεν πρέπει ποτέ να αγνοείται.

Αλλαγές σε κάποια ελιά

Αν κάποια ελιά σας έχει μεγαλώσει, έχει αυξηθεί σε όγκο ή το χρώμα και το σχήμα της άλλαξε, καλό είναι να το ελέγξετε για να σιγουρευτείτε ότι δεν πρόκειται για κάποιο σημάδι μελανώματος.

Έντονος πόνος στο στήθος

Μπορεί να συμβαίνει λόγω κρίσεων πανικού, μέχρι και να είναι σημάδι καρδιακής προσβολής. Ο έντονος πόνος στο στήθος, όμως, χρειάζεται άμεση ιατρική προσοχή.

Αλλαγές στα κόπρανα

Πολλές φορές, οι αλλαγές στα κόπρανα δεν σημαίνουν τίποτα, αλλά αν παρατηρήσετε για αρκετό καιρό αλλαγές που σας ανησυχούν, μιλήστε στον γιατρό σας.

Ακράτεια ούρων

Ναι, είναι κάτι που μπορεί να συμβεί με την ηλικία, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις (και σε μικρότερες) ηλικίες, μπορεί να σημαίνει πως κάτι δεν πηγαίνει καλά με τον προστάτη σας.

Προβλήματα στον ύπνο

Αν έχει αλλάξει η ρουτίνα σας στον ύπνο, αν αντιμετωπίζετε αϋπνίες ή αν κοιμάστε υπερβολικά, καλό θα ήταν να το αναφέρετε στον γιατρό σας για να ανακαλύψετε την αιτία.

Σφίξιμο ή ευαισθησία στην πόσθη

Το δέρμα γύρω από την βάλανο του πέους μπορεί να μολυνθεί ή να ερεθιστεί πάνω στο σεξ και να εμφανίσει κοκκινίλες ή ευαισθησία. Μιλήστε με τον γιατρό σας για να μάθετε άμεσα σε τι οφείλεται.

Αύξηση βάρους

Αν το βάρος σας έχει αρχίσει να γίνεται πρόβλημα, καλό θα ήταν να μιλήσετε με τον γιατρό σας για λύσεις, καθώς η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο πολλών σοβαρών παθήσεων, όπως ο διαβήτης και η καρδιοπάθεια.

Κύστη στους όρχεις

Μπορεί να συμβεί, και σπάνια είναι καρκίνος. Μπορεί, όμως, να γίνει κάτι ενοχλητικό, επίπονο και να σας γεμίσει στρες.

Αλλαγές γύρω ή πάνω στην θηλή

Ο καρκίνος του μαστού πιστεύεται ότι είναι μια ασθένεια που πλήττει μόνο τις γυναίκες, αλλά μπορεί να νοσήσει και ένας άνδρας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας