Δρ Αθανάσιος Αθανασίου, Πλαστικός Χειρουργός,, Επιστ. Συνεργάτης ΜΗΤΕΡΑ

Διανύουμε μια περίοδο όπου τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύζονται με φωτογραφίες ανδρών και γυναικών με σμιλεμένα, αθλητικά και γραμμωμένα κορμιά. Με το πέρασμα των χρόνων τα πρότυπα ομορφιάς άλλαξαν. Το ανορεξικό σώμα διαδέχτηκε το υπερβολικά πληθωρικό με έντονες καμπύλες κορμί, που έκαναν μόδα οι αδερφές Kardashian. Σήμερα, τα πρότυπα ομορφιάς επιτάσσουν το υγιές, αθλητικό σώμα, που είναι συνήθως αποτέλεσμα γυμναστικής, αλλά και ισορροπημένης διατροφής.

Ανεξάρτητα, όμως, από τα επίπεδα καλής φυσικής κατάστασης που διατηρεί κάποιος, υπάρχουν συνήθως μέρη του σώματος που συγκεντρώνουν μεγαλύτερες ποσότητες… επίμονου λίπους, γενετικά καθοριζόμενου, το οποίο και δύσκολα αποχωρίζεται κάποιος.

Στους άνδρες αυτό εντοπίζεται στην περιοχή της κοιλιάς, στο στήθος και στα «πλαϊνά»-οσφυϊκή περιοχή, ενώ στις γυναίκες το παρατηρούμε κυρίως στην περιοχή των μηρών, των γλουτών, αλλά και της κοιλιάς επίσης.

Τεχνική του μέλλοντος

Με τη μέθοδο λιποαναρρόφησης 4D High Definition, απομακρύνουμε το περιττό λίπος, με στόχο να έχουμε επίπεδη και δυναμικά γραμμωμένη κοιλιά, σφριγηλά μπράτσα, ανορθωμένους γλουτούς (χωρίς τοπικό πάχος), ενώ παράλληλα αποκαλύπτεται και η μυϊκή αρχιτεκτονική του σώματος. Οι κοιλιακοί μύες, τα 6-packs και 4-packs, οι δελτοειδείς και ραχιαίοι μύες τονίζονται και το σώμα έχει τη γράμμωση για την οποία σε άλλη περίπτωση θα απαιτούνταν χρόνια και εντατική άσκηση.

H 4D λιποαναρρόφηση είναι πραγματικά το μέλλον της λιποαναρρόφησης αφού καθιστά δυνατή την ανάδειξη και προβολή (επιτρέπει τη φυσική προβολή των μυών) της υποκείμενης μυϊκότητας του σώματος. Το λίπος αφαιρείται ανατομικά, το σώμα σμιλεύεται με λιπογλυπτική, εγχέοντας λίπος όπου είναι απαραίτητο. Έτσι, μπορούμε να προσθέσουμε όγκο και να τονίσουμε το υφιστάμενο μυϊκό σύστημα ώστε να διαμορφώσουμε γράμμωση και το σχήμα που θέλουμε όχι μόνο στην κοιλιακή χώρα (γράμμωση 6-pack), αλλά και στους βραχίονες, το στήθος, τους γλουτούς και τους μηρούς, μεταμορφώνοντας και βελτιώνοντας το σώμα σε μόνιμη βάση.

Ποια είναι η διαδικασία της 4D High Definition;

Σε αντίθεση με την κλασική μέθοδο της λιποαναρρόφησης, η 4D High Definition πραγματοποιείται με τη βοήθεια μιας συσκευής υπερήχων, το Vaser. Οι υπέρηχοι διασπούν τις μεμβράνες των λιποκυττάρων και το περιεχόμενό τους κατακερματίζεται. Πρακτικά, το λίπος ελαιοποιείται και οι λιποαποθήκες, με έναν ατραυματικό και ελάχιστα επεμβατικό τρόπο που μειώνει δραστικά την καταστροφή των ιστών. Επίσης, η τεχνολογία των υπερήχων επιτρέπει την αφαίρεσή του από συγκεκριμένα ανατομικά σημεία, ώστε να τονιστούν οι μύες στην κοιλιά, τα χέρια, τον θώρακα, τους ώμους, τους γλουτούς, τα πόδια. Αυτού του είδους η γλυπτική δεν εφαρμόζεται στα άλλα είδη λιποαναρρόφησης.

Σε ποιους απευθύνεται η 4D High Definition;

Η μέθοδος 4D απευθύνεται κυρίως σε άνδρες και γυναίκες που έχουν φυσιολογικό δείκτη μάζας-σώματος και θέλουν να τονίσουν και να αναδείξουν το αθλητικό τους σώμα, ενώ ταυτόχρονα να απαλλαγούν από το τοπικό πάχος.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα με τη 4D High Definition;

Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό μετά την επέμβαση και ολοκληρώνεται κατά το μεγαλύτερο ποσοστό μέσα στον πρώτο μήνα. Ο χρόνος αποθεραπείας είναι σύντομος, ενώ οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις δραστηριότητές τους έπειτα από μία εβδομάδα. Οι ασθενείς πρέπει να δώσουν χρόνο στον εαυτό τους. Θα χρειαστεί να φορούν ελαστικό κορσέ για 3-4 εβδομάδες μετεπεμβατικά. Μετεγχειρητικά τα λεμφικά μασάζ και οι αποιδηματικοί υπέρηχοι θα βοηθήσουν στην απομάκρυνση του πρηξίματος, ενώ το σταθερό βάρος και η υγιεινή διατροφή παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση του αποτελέσματος.

Με ποιες μεθόδους συνδυάζεται η 4D High Definition;

Η μέθοδος 4D High Definition μπορεί να συνδυαστεί και με λιπομεταφορά, ώστε να τονιστεί η προβολή των γλουτών και η ανόρθωση. Το λίπος που αφαιρείται, ενισχύεται με αυξητικούς παράγοντες και μεταφέρεται σε περιοχές που επιθυμεί ο ασθενής να τονίσει. Συνήθως είναι οι γλουτοί ή και το στήθος, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λιπομεταφορά μπορεί να γίνει στους δελτοειδείς για την αίσθηση ενός πιο ογκώδους χεριού, αλλά ακόμα και σε περιοχές του προσώπου που έχουν χάσει όγκο λόγω ηλικίας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επικίνδυνη σχέση CoViD με λιπώδη νόσο του ήπατος μεταβολικής αιτιολογίας [ελληνική μελέτη]
Γερμανία: Σύσταση για εξαίρεση από την τιμωρία που αφορά πρόωρη διακοπή εγκυμοσύνης
Σωματείο εργαζομένων ΕΟΔΥ: Να μη γίνουν απολύσεις εργαζομένων με "μπλοκάκι"