Οι προκλήσεις της πανδημίας για άτομα με ορατές και αόρατες αναπηρίες, θα τεθούν στο επίκεντρο της επόμενης ομιλίας του καινοτόμου θεσμού Cafe Scientifique, η οποία είναι ανοικτή για το κοινό, τη Δευτέρα 26 Απριλίου στις 7 μμ, με ομιλήτρια την κα Μαρία Δροσινού Κορέα.

H πανδημία αποτελεί πρόκληση για όλη την κοινωνία στην εποχή της COVID, πόσο μάλλον για εκείνους που έχουν πιστοποιηθεί με ορισμένη αναπηρία, στο ευρύ φάσμα των αποτυπώσεων των αναπηριών, σύμφωνα με τα ταξινομικά συστήματα. Στη συζήτηση μας θα δούμε πώς οι σοβαρές παθήσεις επηρεάζουν όλους τους ανθρώπους, με ή χωρίς αναπηρία. Βεβαίως, αυτές εκτιμώνται τόσο από το ίδιο το άτομο - φορέα μιας αναπηρίας, όσο και από την οικογένεια και τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω του, όπως οι θεραπευτές και οι εκπαιδευτικοί. Θα γίνει αναφορά συνοπτικά στις αόρατες αναπηρίες, και πώς αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν με την τεχνική του κοινωνικού κύκλου.

Η ομιλήτρια

Η κα Μαρία Δροσινού – Κορέα είναι διδάκτορας κλινικής ψυχολογίας, ειδική παιδαγωγός, και επίκουρη καθηγήτρια ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, στη σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Εργάζεται περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες στην ειδική αγωγή και έχει υπηρετήσει το αντικείμενο από τη θέση της παρέδρου στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο από το 2000-2011. Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Η "διά" της ειδικής αγωγής πρόταση εκπαίδευσης των παιδιών και νέων με ιδιαιτερότητες» (2017) και «Εγχειρίδιο ειδικής αγωγής και αφηγήματα εκπαίδευσης» Πάτρα, OPPORTUNA, (2020). Στοιχεία Επικοινωνίας: [email protected], [email protected]

Ταξίδι στον κόσμο των επιστημών από το Cafe Scientifique

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός Cafe Scientifique, περιμένει τους φίλους της γνώσης να τους μυήσει σε σημαντικά επιστημονικά θέματα.

Οι ομιλίες πραγματοποιούνται μια φορά το μήνα, διαδικτυακά, μέσω zoom. Για να τις παρακολουθήσετε συνδέεστε στον σχετικό σύνδεσμο που δίνεται στο site  https://csathens.weebly.com/ και στη σελίδα του στο facebook https://www.facebook.com/CafeSci.gr

Υπενθυμίζεται ότι το CAFE SCIENTIFIQUE είναι ένας θεσμός που λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία και στο εξωτερικό. Περιλαμβάνει μια σειρά επιστημονικών διαλέξεων ανοιχτών και προσιτών στο κοινό, που προσφέρει σε όλους τους πολίτες τη δυνατότητα να ενημερωθούν δωρεάν για επιστημονικά θέματα και να γνωρίσουν τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;