Ασθένειες όπως η ιλαρά ή η πολιομυελίτιδα έχουν στην κυριολεξία εξαφανιστεί και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στα εμβόλια, είπε χαρακτηριστικά.

Υπάρχουν τουλάχιστον 10 – 12 εμβόλια που έχουν αλλάξει τον χάρτη της Υγείας. Με σπάνιες εξαιρέσεις, όλα τα εμβόλια γίνονται με ασφάλεια. Το ίδιο ισχύει και για το εμβόλιο κατά του HPV.

Επειδή σε ότι αφορά τις ιώσεις και τους ιούς δεν υπάρχουν φάρμακα για την αντιμετώπισή τους, τα εμβόλια είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση.

To εμβόλιο κατά του HPV είναι καινοτόμο και προστατεύει αποτελεσματικά από καρκίνο. Μέχρι πέρυσι δεν είχαμε μελέτες που αφορούσαν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά του καρκίνου από τον ιό HPV, είχαμε αποτελέσματα για την μείωση της λοίμωξης ενώ τώρα πλέον έχουμε απτά αποτελέσματα ότι τα εμβόλια κατά του HPV μειώνουν τον καρκίνο.

Τι εμβόλιο κατά του HPV είναι ένα ισχυρό όπλο κατά του καρκίνου. Από την άλλη μεριά, όπως σημειώνει ο κ. Ζαούτης επειδή ο HIV μεταδίδεται με την σεξουαλική πράξη, το προφυλακτικό δεν προστατεύει απόλυτα. Η λάθος προσέγγιση, τέλος, του HPV από αρκετούς γονείς, είναι ένα πρόβλημα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας