Πρόκειται για ένα μοναδικό εργαλείο για επαγγελματίες υγείας, το οποίο καλύπτει μια ευρεία θεματολογία γύρω από την ασθενοκεντρική φροντίδα υγείας αλλά και την ενσυναίσθηση σε κλινικά περιβάλλοντα.

Το e–book χωρίζεται σε 12 κεφάλαια και εκτείνεται σε 59 σελίδες. Σε αυτό, ο αναγνώστης θα βρει τις βασικές αρχές της ασθενοκεντρικής φροντίδας, θα αποσαφηνίσει την έννοια της ενσυναίσθησης, ενώ μέσα από μελέτες περίπτωσης, σενάρια και παραδείγματα θα κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να επαναπροσδιορίσει τη σχέση με τους/τις ασθενείς του, ώστε αυτή να διέπεται από γνησιότητα, αποδοχή και σεβασμό.

Ενδεικτικά, οι ενότητες που καλύπτονται αφορούν την ενεργητική ακρόαση, την ενσυναίσθηση, την καθημερινή αλληλεπίδραση με τους ασθενείς, τη λήψη ιστορικού και τις βασικές πηγές άγχους των ασθενών.

Την επιστημονική επιμέλεια του οδηγού ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου ο Βασίλειος Ν. Κιοσσές. Είναι αδειούχος ψυχολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία. Ολοκλήρωσε τη Διδακτορική του Διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει πλήθος εισηγήσεων σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια, έχει συγγράψει επιστημονικά άρθρα και κεφάλαια σε βιβλία.

Είναι εμπνευστής και δημιουργός του “Έλα στη θέση μου, Γιατρέ!”. Το «Έλα στη θέση μου, Γιατρέ!» αποτελεί μια πρότυπη, βιωματική εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας στην ενσυναίσθηση. Δημιουργήθηκε το 2014 και έχει λάβει αναγνώριση από την Ελληνική Προσωποκεντρική και Βιωματική Εταιρεία (ΕΠΒΕ) για το γεγονός ότι διέπεται από τις αρχές της Προσωποκεντρικής Προσέγγισης. Έχει λάβει 2 Πανελλήνιες διακρίσεις (2018- Healthcare Business Awards, 2019- Education Leaders Awards) στις κατηγορίες «Έρευνα με σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο» και «Βέλτιστη μαθησιακή εμπειρία». Το 2019 απέσπασε το Παγκόσμιο Βραβείο Καινοτομίας στην Προσωποκεντρική Φροντίδα Υγείας από τον κορυφαίο οργανισμό Planetree International. Διδάχθηκε ως επιλεγόμενο μάθημα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μέχρι το 2017.

Το e-book μπορείτε να το βρείτε εδώ.

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γρίπη των πτηνών: Χαμηλός ο κίνδυνος μετάδοσης από τα ζώα στον άνθρωπο στις πόλεις
Τα νοσοκομεία με τη μεγαλύτερη φαρμακευτική δαπάνη [πίνακας]
1 στους 2 υγειονομικούς θεωρούν μη ασφαλή την παρεχόμενη φροντίδα, λόγω των ελλείψεων [ανάλυση]