Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 9-10 Ιουλίου 2021, το Συνέδριο Καρδιολογίας και Μεταβολισμού, που διοργάνωσε με επιτυχία το Ινστιτούτο Ελ.Ι.Καρδ.Μετ.

Θέματα του Συνεδρίου συζητώνται από μέλη της ομάδας ιατρών Heart Team που αντιμετωπίζουν ολιστικά την υγεία μας, στην εκπομπή «Εστιά/ζωντας», με την Ιφιγένεια Τσαντίλη.

Μιλούν, ο  καρδιολόγος, Δρ. Ηλίας Τσούγκος, Διευθυντής ΣΤ' Καρδιολογικής Κλινικής Νοσ. Υγεία και Επίκουρος Καθηγητής Καρδιολογίας ECU και ο επεμβατικός καρδιολόγος, Δρ. Δημήτρης Δαμάσκος, Αναπλ. Διευθυντής, ΣΤ' Καρδιολογικής Κλινικής Νοσοκομείου  Υγεία.

Στην εκπομπή θα απαντηθούν ερωτήσεις που σχετίζονται με την καρδιακή ανεπάρκεια και το προκάρδιο (θωρακικό) άλγος, που είναι  το πιο συχνό σύμπτωμα καρδιακών παθήσεων, ενώ παρουσιάζονται  νέες μέθοδοι διάγνωσης και αντιμετώπισης συμπτωμάτων, που μας οδηγούν στο γιατρό. Αναλύεται επίσης, ο ρόλος του προσυμπτωματικού ελέγχου και της διατροφής,  στην προάσπιση της υγείας μας, μεταξύ άλλων θεμάτων.

Οι συνεργάτες του HeartTeam, δίνουν συμβουλές για ένα πιο υγιεινό μοντέλο ζωής και μας παρουσιάζουν μεθόδους μείωσης παραγόντων κινδύνου, για να έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής και αύξηση του προσδόκιμου ορίου της.

Η επικοινωνιολόγος Ιφιγένεια Τσαντίλη M.Sc. συναντήθηκε για τις ανάγκες της εκπομπής και με την ενδοκρινολόγο Δρ. Βάϊα Λαμπαδιάρη, Αναπ. Καθηγήτρια Παθολογίας ΕΚΠΑ, που ειδικεύεται στο σακχαρώδη διαβήτη.
Η γιατρός και μέλος της Heart Team, ανέπτυξε θέματα ορμονικών διαταραχών, παχυσαρκίας, παιδικού διαβήτη που αυξήθηκε και τον ρόλο της στην ομάδα. Στην εκπομπή παρουσιάζονται οι διατροφικές συνήθειες και τα μοντέλα διατροφής που ακολουθούμε σήμερα. Τέλος, ενημερωνόμαστε για μύθους και αλήθειες πάνω σε θέματα διατροφής και άσκησης.

Η εκπομπή προβάλλεται την Κυριακή 1 Αυγούστου 2021 στις 14:00 στο κανάλι Body in Balance Gr, που εκπέμπει αποκλειστικά στο 456 της Cosmote TV.

          

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα