Στην ομιλία της τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι στον ευρωπαϊκό χώρο δεν υπάρχουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες ασθενών, με εξαίρεση την Ιρλανδία.

Η συμμαχία συστάθηκε τον Νοέμβριο 2020 από το «Καρκινάκι», τον «ΚΕΦΙ» και τον σύλλογο «Αγκαλιάζω» στοχεύοντας στην εξάλειψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας αλλά και όλων των καρκίνων που σχετίζονται με τον HPV.

Οι δράσεις, όπως τονίσθηκε, θα συνεχίσουν και μέχρι το τέλος του 2021 αλλά και τα επόμενα χρόνια. Πρότυπο για την αντιμετώπιση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας αποτελεί η Αυστραλία που κατάφερε να τον εξαλείψει με το εμβολιαστικό της πρόγραμμα.

Τα νούμερα που παρουσιάζει αυτή η χώρα είναι απίστευτα, είπε χαρακτηριστικά η κ. Κουκουγιάννη. Και άλλες χώρες όμως στην ΕΕ όπως η Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και η Αυστρία έχουν υιοθετήσει εθνικά προγράμματα εμβολιασμών αναφορικά με τον ιό HPV.

Το εθνικό εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ελλάδας, ανέφερε η κ. Κουκουγιάννη θα περιλαμβάνει και τα αγόρια ώστε η ελληνική οικογένεια να μην επωμιστεί το κόστος του εμβολίου.

Το εμβόλιο αυτό είναι ένα σημαντικό όπλο κατά του HPV, κατέληξε, υπογραμμίζοντας πως εξασφαλίζεται, σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία για τον HPV, κάλυψη κατά 95% στην αντιμετώπισή του, καθώς και τα HPV DNA Test για την πρόληψή του.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κεθεά Ήπειρος: Πρόγραμμα κατάρτισης ‘’Αρωματικά-Φαρμακευτικά Φυτά’’
170η Αποστολή Κινητών Ιατρικών Μονάδων στo Λαιμό Πρεσπών
Την επιστημονική κατάρτιση και το ήθος των επιστημόνων στη χώρα μας εξήρε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης