Η βρετανική διαδικτυακή πλατφόρμα υπηρεσιών ψυχικής υγείας Feelya (feelya.com), έρχεται τώρα και στην Ελλάδα μέσω του www.feelya.gr με στόχο να αποτελέσει το σημείο επαφής ψυχολόγων και ανθρώπων που χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη. Η εταιρία ιδρύθηκε το 2016 στη Βρετανία από μια ομάδα Ελλήνων που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, και έχει πάνω από 5.000 εγγεγραμμένους χρήστες.

Η Feelya αλλάζει τον τρόπο πρόσβασης στην παροχή συμβουλών που σχετίζονται με την ψυχική υγεία, εφαρμόζοντας μια φιλική και απλή στη χρήση εφαρμογή. Δίνει σε όποιον το επιθυμεί το απαραίτητο βήμα να επικοινωνήσει με ένα διαπιστευμένο ψυχολόγο από την άνεση και την ιδιωτικότητα του χώρου του και στο χρόνο που τον εξυπηρετεί, καθιστώντας την επαφή με τον ψυχολόγο πιο άμεση και προσιτή.

Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται μέσω ενός ενσωματωμένου συστήματος βιντεοκλήσεων που πληροί Ευρωπαϊκές (GDPR - General Data Protection Regulation) αλλά και Αμερικανικές (HIPAA, Health Insurance Portability and Accountability Act) προδιαγραφές ασφαλείας και διαχείρισης προσωπικών δεδομένων.

Ένας εκ των ιδρυτών, ο Ιωάννης Παπαπαναγιώτου, αναφέρει ότι η Feelya διευκολύνει τους ανθρώπους να λάβουν τη βοήθεια και την ψυχολογική υποστήριξη που χρειάζονται. "Η πρόσβαση στην πλατφόρμα είναι πολύ απλή, έτσι ώστε οι χρήστες που χρειάζονται να μιλήσουν για τα προβλήματα που τους απασχολούν, να μπορούν να κλείσουν και να πραγματοποιήσουν συνεδρίες με έναν διαπιστευμένο ψυχολόγο εύκολα, μέσα σε λίγα λεπτά και από την ιδιωτικότητα του χώρου τους. Δεν υπάρχει κόστος εγγραφής ή τέλη συνδρομής. Οι χρήστες πληρώνουν μόνο για τις συνεδρίες που πραγματοποιούν (pay-as-you-go). Ο στόχος μας δεν είναι να υποχρεώνουμε τους χρήστες σε ένα μοντέλο συνδρομής, όπως άλλες πλατφόρμες, αλλά να προσφέρουμε πρόσβαση στην ψυχοθεραπεία για όσο χρόνο κάποιος τη χρειάζεται για να νιώσει καλύτερα, ακόμη και αν πρόκειται για μία συνεδρία".

Ο κ. Παπαπαναγιώτου συνεχίζει, "Η πανδημία του κορωνοϊού είχε και συνεχίζει ακόμα να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των ανθρώπων, οι οποίοι αναζητούν όλο και περισσότερο εξειδικευμένη ψυχολογική υποστήριξη που θα τους βοηθήσει να δουλέψουν τα προβλήματα τους. Η τάση είναι πιο έντονη στους νέους που έχουν βάλει τα σχέδια τους και τα όνειρά τους σε αναμονή και πλέον αντιπροσωπεύουν πάνω από 50% των χρηστών μας. Η Feelya δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της να βρουν αυτή τη σημαντική υποστήριξη, άμεσα και μέσα από την ιδιωτικότητα του χώρου τους".

Η Feelya επιτρέπει επίσης τους ψυχολόγους να  έχουν πρόσβαση και να παρέχουν την υπηρεσία τους σε περισσότερα άτομα πέρα από τον άμεσο κύκλο των επαφών τους και χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς. Παράλληλα, μέσω του ενσωματωμένου συστήματος πληρωμών και διαχείρισης ραντεβού, αφαιρεί ένα σημαντικό διαχειριστικό βάρος από πάνω τους.

Κοιτώντας πέρα από τη πανδημία, το όραμα της Feelya είναι να διευκολύνει τη πρόσβαση σε πιστοποιημένους ψυχοθεραπευτές, αφαιρώντας το στίγμα που υπάρχει παγκοσμίως γύρω από την ψυχοθεραπεία, με μια φιλική προς το χρήστη και απλή στη χρήση εφαρμογή.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα