Η Β΄ Καρδιολογική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Π.Γ.Ν. «Αττικόν», οργανώνει με υβριδικό τρόπο (φυσική παρουσία και διαδικτυακά) το 17ο Συνέδριο της «Τι νεότερο στην Καρδιολογία: Εξελίξεις και Προοπτικές», στις17-19 ∆εκεµβρίου 2021. Τα στελέχη της Β΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής και έγκριτοι προσκεκλημένοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρουσιάσουν τις σημαντικότερες εξελίξεις στο χώρο της καρδιαγγειακής ιατρικής, τις πρακτικές τους εφαρμογές στην καθημερινή κλινική πράξη αλλά και τις εξελίξεις που περιμένουμε τα επόμενα χρόνια στην Καρδιολογία.

Σκοπός του Συνεδρίου, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Συνεδρίου, Καθηγητής Καρδιολογίας και Διευθυντής της Β΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, κ. Γεράσιμος Φιλιππάτος, είναι να συμβάλει στην εκπαίδευση, τη μετάδοση γνώσεων και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων με στόχο την ενημέρωση Καρδιολόγων, Καρδιοχειρουργών αλλά και γενικότερα όλων των Επιστημόνων  Υγείας, όλων βαθμίδων, ηλικιών και επιπέδων γνώσης Για το λόγο αυτό, τα θέματα του Συνεδρίου καλύπτουν όλο το φάσμα της σύγχρονης Καρδιολογίας. Η Καρδιολογική Κλινική του ΠΓΝ Αττικόν συμμετέχει με κεντρικό ρόλο στις εξελίξεις στην Καρδιολογία σε Διεθνές επίπεδο. Αυτό επιτρέπει άμεση πρόσβαση στη νέα γνώση αλλά και γρήγορη εφαρμογή των νέων θεραπειών.

Κάθε χρόνο με εξαίρεση το 2020, λόγω της πανδημίας, η Β ́ Καρδιολογική Κλινική του ΕΚΠΑ βραβεύει στην Τελετή Έναρξης διακεκριμένες Προσωπικότητες για το ήθος τους και την κοινωνική και ακαδημαϊκή προσφορά τους. Φέτος θα βραβευθεί ο θρύλος της σύγχρονης Καρδιολογίας,  Καθηγητής Eugene Braunwald, που θα δώσει και την Εναρκτήρια ομιλία του Συνεδρίου. H Τελετή Έναρξης του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 20.30 στο ξενοδοχείο Divani Caravel, στην Αθήνα.

Επιπρόσθετα, μεταξύ των κορυφαίων επιστημόνων που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο, θα δώσει διάλεξη ο Καθηγητής Gregg Stone με θέμα «The Future of Coronary Intervention: Transitioning from Ischemia to Vulnerable Plaque», το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου και ώρα 18.30.

Το συνέδριο έχει αξιολογηθεί με 18 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό Πρόγραμμα του Συνεδρίου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.tmg.gr .

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;