Νέα τεχνολογία για ανθρώπους με διαβήτη τύπου 1 που αναπτύσσεται σχεδόν δέκα χρόνια, εγκρίθηκε από τον FDA.

Tο Omnipod 5, είναι υβριδικό, κλειστού κυκλώματος σύστημα χορήγησης ινσουλίνης. Η αντλία ινσουλίνης επικοινωνεί απευθείας με το μόνιτορ γλυκόζης του χρήστη, για να καθορίσει πόση ινσουλίνη θα χορηγήσει με ασφάλεια χρησιμεύοντας σχεδόν σαν τεχνητό πάγκρεας.

Είναι το πρώτο σύστημα χωρίς σωλήνα του είδους του στην αγορά και το πρώτο που θα ελέγχεται πλήρως από εφαρμογή σε κινητό, καταργώντας την ανάγκη να φέρει ο χρήστης χωριστή συσκευή. Χορηγεί ινσουλίνη μέσω pod μικρότερου από mouse υπολογιστή, που ο χρήστης χειροκίνητα γεμίζει με ινσουλίνη, προσκολλάται στο δέρμα- συνήθως πάνω στο στομάχι- και αντικαθίσταται κάθε 3 μέρες.

Επιτυχημένη κλινική δοκιμή

Οι συμμετέχοντες στην κλινική δοκιμή χρησιμοποίησαν το σύστημα για 3 μήνες.

Tα αποτελέσματα που δημοσιοποιήθηκαν τον Μάρτιο, έδειξαν ότι οι χρήστες είχαν λιγότερα επεισόδια υπογλυκαιμίας, ήταν πιο πολύ εντός εύρους στα επίπεδα γλυκόζης και μείωσαν τα επίπεδα HbA1c.

Δήλωσαν ότι η συσκευή ήταν εύκολη στη χρήση και πως άλλαξε τη ζωή τους.

Η Shacey Petrovic, πρόεδρος και CEO της Insulet, που το κατασκεύασε, δήλωσε ότι πρόκειται για σημαντική τεχνολογία που μπορεί να αλλάξει σημαντικά τη ζωή ανθρώπων που ζουν με τον διαβήτη τύπου 1. Βοηθά να προστατεύεται ο χρήστης από τα υψηλά και χαμηλά επίπεδα γλυκόζης κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας και απλοποιεί τη ζωή ανθρώπων με διαβήτη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;