Από Δευτέρα 4μέχρι Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 η εξερεύνηση του εγκεφάλου συνεχίζεται στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη.

Η ομάδα exploring.the.brain και το ψηφιακό φορητό πλανητάριο (Planetarium On The Go) παρουσιάζουν σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου τον εντυπωσιακό τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος μας και ρυθμίζει τη συμπεριφορά μας.

Η δράση περιλαμβάνει προβολή της ταινίας NEURODOME στο Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο Planetarium on the Go, που παρουσιάζει εντυπωσιακές εικόνες του εγκεφάλου από πραγματικά ερευνητικά ευρήματα και με απλό αλλά συναρπαστικό τρόπο καταφέρνει να μυήσει τους θεατές στις βασικές αρχές της Νευροεπιστήμης.

Επίσης, οι μαθητές συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά εργαστήρια, στα οποία έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις βασικές αρχές λειτουργίας του εγκεφάλου και των νευρωνικών δικτύων. Θα μπορέσουν να μελετήσουν τη δομή του νευρικού συστήματος πάνω σεεκπαιδευτικά προπλάσματα,να παρατηρήσουν σε μικροσκόπια νευρωνικά κυκλώματα από παρασκευάσματα εγκεφάλου, να αντιληφθούν τον τρόπο μεταβίβασης πληροφοριών μεταξύ των νευρικών κυττάρων και να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλός μας, με τα νευρωνικά του δίκτυα, ρυθμίζει τη συμπεριφορά μας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο