Η Ελληνική Πρωτοβουλία Ενάντια στην Αλτσχάιμερ (HIAAD) σε συνεργασία με τo Κέντρο Ημέρας ατόμων πασχόντων από άνοια της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης (Ε.Ψ.Ε.Π.)  διοργανώνει τη δεύτερη,  μετά την  πρώτη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Δεκέμβριο του 2021,  εκδήλωση «Ταξίδι Ελπίδας» για την Άνοια,  που θα γίνει υβριδικά (δια ζώσης και ταυτόχρονα διαδικτυακή)  την Τετάρτη, 4 Μαΐου, 2022, 6 - 9 .μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.

Tο Κέντρο Ημέρας ατόμων πασχόντων από άνοια της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2021 στα Ιωάννινα και είναι ενταγμένο με κωδικό ΟΠΣ 5045022 στο Ε.Π. «ΗΠΕΙΡΟΣ 2014 – 2020».

Η εκδήλωση απευθύνεται τόσο στα άτομα με άνοια και τους φροντιστές τους όσο και στο ευρύ κοινό και τις υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής πρόνοιας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες θα  έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους ειδικούς, να ενημερωθούν για τις νεότερες εξελίξεις στον  χώρο της άνοιας και να ακούσουν τις βιωματικές εμπειρίες φροντιστών και ατόμων με άνοια. 

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, του Richman Family Precision Medicine Center of Excellence in Alzheimer's Disease (Πανεπιστήμιο Johns Hopkins), του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας (Ιόνιο Πανεπιστήμιο), της Εταιρείας Altoida Inc. και της Πρωτοβουλίας «θάλλω».  Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Ιωαννίνων.

Η συμμετοχή όλων είναι δωρεάν και με το πέρας της θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους ενδιαφερόμενους. H είσοδος στους συμμετέχοντες στο χώρο της εκδήλωσης θα επιτρέπεται στο πλαίσιο τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν κατά της πανδημίας COVID-19.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης και λεπτομέρειες για τη διαδικτυακή παρακολούθηση είναι επίσης δημοσιευμένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσα κιλά μπορούμε να χάσουμε σε έναν μήνα με ασφάλεια
Θανατηφόρα βακτήρια διψούν για ανθρώπινο αίμα
Οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη είναι πιθανόν να αυξάνουν τους κινδύνους υγείας για δεκαετίες [μελέτη]