Σε μια εορταστική εκδήλωση κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, ο Διονύσης Φιλιώτης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Φαρμασέρβ-Λίλλυ, με την ευκαιρία της επίσκεψης στην Ελλάδα του Προέδρου της Lilly International Ilya Yuffa αναφέρθηκε στη μακρόχρονη παρουσία της Lilly στην Ελλάδα που ξεκινάει αρχικά με τη συνεργασία της με τη Φαρμασέρβ Ελλάς το 1984 για να εξελιχθεί αργότερα στη δημιουργία της κοινοπραξίας το 1994, οπότε και δημιουργήθηκε η Φαρμασέρβ-Λίλλυ.

Η Φαρμασέρβ-Λίλλυ βρίσκεται μεταξύ των 10 πρώτων φαρμακευτικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και είναι πρωτοπόρος στην χώρα μας στην Κλινική Έρευνα.

Η Φαρμασέρβ-Λίλλυ επενδύει στην άριστη τεχνογνωσία της Lilly, του παγκόσμιου ηγέτη στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, που συνδυάζει τη φροντίδα με την έρευνα, για την ανάπτυξη φαρμάκων που κάνουν τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη.

Ο Διονύσης Φιλιώτης μιλώντας στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τη συνεισφορά της εταιρείας στην Ελλάδα, τόνισε «Στη Φαρμασέρβ-Λίλλυ είμαστε περήφανοι που δραστηριοποιούμαστε στην υγεία και συμβάλλουμε στην Υγεία & την Ευημερία των πολιτών της χώρας μας. Διαθέτουμε στην ελληνική αγορά έναν συνδυασμό νέων καινοτόμων αλλά και παλαιότερων καταξιωμένων φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων υψηλής ποιότητας που προσφέρουν ουσιαστικές λύσεις σε σοβαρές ασθένειες. Είμαστε σε συνεχή διάλογο με όλους τους σημαντικούς εταίρους του κλάδου της υγείας ώστε να επιτυγχάνεται ενημέρωση και κατανόηση των υφιστάμενων αναγκών και να διασφαλίζεται η πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα που έχουν ανάγκη. Συμμετέχουμε με θέσεις και προτάσεις στη διαμόρφωση της Πολιτικής Υγείας στη χώρα μας για την παραγωγή προστιθέμενης αξίας για όλους. Με ακεραιότητα, αριστεία και έχοντας τον άνθρωπο στο επίκεντρο συμβάλλουμε στην καλή υγεία των πολιτών, στη διασφάλιση αξιοπρεπούς εργασίας και οικονομικής ανάπτυξης των εργαζομένων μας, και υποστηρίζουμε τη φιλοσοφία της βιώσιμης ανάπτυξης. Επί 25 χρόνια επενδύουμε συστηματικά στη διεξαγωγή κλινικών μελετών στην Ελλάδα….»

Το Ιατρικό Ερευνητικό Κέντρο Κλινικών μελετών της Φαρμασέρβ - Λίλλυ από την ίδρυσή του το 1996, είναι σταθερά προσηλωμένο στο όραμα της άρτιας διεξαγωγής Κλινικών Ερευνητικών Προγραμμάτων, με στόχο την αξιολόγηση - ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών παραγόντων. Σήμερα, έχοντας πλέον καταγράψει πολύ σημαντική επιστημονική δραστηριότητα, είναι από τα πιο πολυπληθή ερευνητικά κέντρα στη χώρα και απολαμβάνει μεγάλης αποδοχής σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Στα 25 χρόνια ύπαρξης του, το Ιατρικό Ερευνητικό Κέντρο Κλινικών μελετών έχει επιτύχει επιστημονική συνεργασία με περισσότερους από 2.100 Έλληνες ιατρούς – ερευνητές, σε περισσότερα από 1.300 ερευνητικά κέντρα, στα οποία έχουν ενταχθεί τουλάχιστον 16.000 ασθενείς. Τα δεδομένα έχουν αξιοποιηθεί σε περισσότερες από 160 δημοσιεύσεις - ανακοινώσεις σε έγκριτα διεθνή περιοδικά και συνέδρια. Πάνω από 50εκ.€ έχουν επενδυθεί από τη Φαρμασέρβ-Λίλλυ τα τελευταία χρόνια μέσω των κλινικών μελετών, στο μέλλον της υγείας. Πρόσφατα μάλιστα η Φαρμασέρβ - Λίλλυ ξεκίνησε τη μεγαλύτερη φάσης 3, κλινική δοκιμή που θα έχει διεξαχθεί ποτέ στην Ελλάδα!

Ο Ilya Yuffa θύμισε ότι «…η Lilly είναι η εταιρεία που έκανε εμπορικά διαθέσιμη παγκοσμίως για πρώτη φορά την ινσουλίνη το 1923. 100 χρόνια μετά η Lilly παραμένει πιστή στη δέσμευση της να βοηθήσει τους ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη και να προσφέρει λύσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα τους» και συνεχίζοντας δήλωσε «Η Lilly διαρκώς επενδύει στην έρευνα και ανάπτυξη νέων φαρμάκων και την παροχή καινοτόμων λύσεων ενάντια σε πολλές σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος και τα αυτοάνοσα νοσήματα» και υπογράμμισε «Η Φαρμασέρβ-Λίλλυ είναι ένας σταθερός και πολύτιμος εταίρος μας στην Ελλάδα. Σκοπός του ταξιδιού αυτού είναι να γιορτάσουμε τα 25 χρόνια από την ίδρυση του Ιατρικού & Ερευνητικού κέντρου στην Ελλάδα – αλλά και να συζητήσουμε πρόσθετους τομείς και προγράμματα συνεργασίας», και καταλήγοντας δήλωσε «Η Ελλάδα έχει πολλά πλεονεκτήματα για νέα επιχειρηματικά σχέδια, καταρχήν λόγω του υψηλής κατάρτισης ανθρώπινου δυναμικού της, της γεωγραφικής της θέσης στην Ευρώπη, και της εγγύτητάς της σε Μέση Ανατολή και Αφρική, της πολιτικής της σταθερότητας ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φυσικά των πολύ καλών σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Στη Lilly διερευνούμε όλες τις πιθανές δυνατότητες επενδύσεων στην Ελλάδα εφόσον δημιουργηθούν και δρομολογηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται φυσικά η ύπαρξη ενός επιχειρηματικά και φορολογικά σταθερού και προβλέψιμου περιβάλλοντος, η αύξηση του προϋπολογισμού της χώρας για το φάρμακο, η μείωση των τεράστιων υποχρεωτικών επιστροφών σε rebates και clawbacks, η ελάττωση της γραφειοκρατίας και η επιτάχυνση όλων των διαδικασιών, περιλαμβανομένων των αποφάσεων της δικαιοσύνης».

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη Lilly, η Φαρμασέρβ-Λίλλυ θα παρουσιάσει στον Ilya Yuffa ένα φιλόδοξο επιχειρηματικό σχέδιο για τη δημιουργία μιας μονάδας παραγωγής φαρμάκων στην Ελλάδα που θα εξυπηρετεί την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Υπάρχει διατροφή για τη νόσο Αλτσχάιμερ;
15 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας
Αναπαραγωγικός τουρισμός και άλλες μορφές ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα