Όλα τα αντηλιακά χρησιμοποιούν φίλτρα ώστε να αποτρέψουν τη βλαβερή δράση της ηλιακής ακτινοβολίας στο δέρμα μας. Στα αντιηλιακά χρησιμοποιούνται φυσικά φίλτρα ή χημικά φίλτρα ή συνδυασμός φυσικών και χημικών φίλτρων.

Φυσικά ή Ορυκτά αντηλιακά φίλτρα : αποτελούνται από ανόργανες ενώσεις συστατικών ορυκτής προέλευσης κυρίως οξείδιο του ψευδαργύρου ή διοξείδιο του τιτανίου. Τα φυσικά συστατικά παραμένουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας, όπου αντανακλούν και διαχέουν τις ακτίνες UV ως μικροί καθρέφτες, εμποδίζοντάς τες να περάσουν στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος. Ειδικά το  διοξείδιο του τιτανίου είναι ένα φυσικό ορυκτό φίλτρο που βρίσκεται σε όλα τα 100% ορυκτά αντηλιακά. Προσφέρει μια ανάλαφρη υφή για όλους τους τύπους δέρματος.

Χημικά ή Οργανικά αντηλιακά φίλτρα : είναι συνδυασμοί άχρωμων οργανικών ενώσεων με βάση τον άνθρακα (οξυβενζόνη, αβοβενζόνη, οκτισαλικό, οκτοκρυλένιο, ομαλοσαλάτη και οκτινοξάτη). Όταν οι ακτίνες UV απορροφηθούν από το δέρμα, οι χημικές ουσίες που βρίσκονται στο αντηλιακό  δημιουργούν μια χημική αντίδραση κατά την οποία το υπεριώδες φως μετατρέπεται σε θερμότητα και εμποδίζει τις ακτίνες UV να εισχωρήσουν στο δέρμα. Απορροφούν δηλαδή τις υπεριώδεις ακτίνες σαν σφουγγάρι. Τα οργανικά αντηλιακά φίλτρα προσφέρουν αντοχή στο νερό και γρήγορη απορρόφηση για όλους τους τύπους δέρματος, ειδικότερα για τις σκουρόχρωμες επιδερμίδες.

Φυσικά, υπάρχουν και τα αντηλιακά που συνδυάζουν φυσικά και χημικά  φίλτρα για να παίρνουν τα οφέλη και από τις δύο κατηγορίες.

Τα αντηλιακά με φυσικά φίλτρα έχουν πλεονεκτήματα :

 • Είναι πολύ πιο ασφαλή για άτομα που αγχώνονται για τη μακροχρόνια έκθεση τους σε χημικά προϊόντα.
 • Ιδανικά για παιδιά και άτομα με ευαίσθητο δέρμα.
 • Προσφέρουν άμεση απορρόφηση και προστασία, δεν χρειάζεται αναμονή (τα αντηλιακά με χημικά φίλτρα χρειάζονται συνήθως 20 έως 30 λεπτά για να απορροφηθούν από το δέρμα)
 • Μπορούν να εφαρμοστούν πάνω από μακιγιάζ και άλλα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας μας.

Τα αντηλιακά προσώπου Mineral Radiance UV Defense SPF50 με χρώμα & Sheer Mineral UV Defense SPF50 χωρίς χρώμα περιέχουν:

 • 100%  φυσικά φίλτρα και προσφέρουν ευρέως φάσματος προστασία
 • εκχύλισμα πλαγκτόν artemia salina, που ενδυναμώνει την άμυνα της επιδερμίδας μας ενάντια στην ηλιακή ακτινοβολία και το θερμικό στρες ενώ ταυτόχρονα προστατεύει τις πρωτεΐνες όπως το κολλαγόνο
 • μόνο το Mineral Radiance UV Defense SPF50 περιέχει διαφανή σφαιρίδια χρώματος που παρέχουν ομοιόμορφο φυσικό τόνο και λάμψη στο δέρμα μας.

Το αντηλιακό προσώπου με φυσικά φίλτρα και χρώμα Mineral Radiance UV Defense SPF50 είναι ιδανική επιλογή αν αγαπάτε το no make up-make up στο πρόσωπό σας όταν η θερμοκρασία  ανεβαίνει. Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος ακόμη και των ευαίσθητων.

Η αντηλιακή κρέμα προσώπου Sheer Mineral UV Defense SPF50 είναι λεπτόρρευστη, διάφανη με ματ υφή, απορροφάται αμέσως και δεν αφήνει λευκά ίχνη. Κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος ακόμη και για ευαίσθητα  ενώ συστήνεται η χρήση της μετά από δερματολογικές πράξεις.

Το Mineral Eye UV Defense SPF30 είναι ένα εξειδικευμένο αντηλιακό-πρότυπο για την προστασία της ευαίσθητης περιοχής γύρω από τα μάτια. Περιέχει :

 • 100% φυσικά φίλτρα και ευρέως φάσματος προστασία
 • μικρομοριακό διοξείδιο του τιτανίου που δημιουργεί ένα προστατευτικό φραγμό στο δέρμα για προστασία από τις UVB/UVA ακτίνες
 • ceramides που θρέφουν και δίνουν ελαστικότητα στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών
 • ενιαίες χρωστικές που προσφέρουν ομοιομορφία και φωτεινότητα

Το αντηλιακό προσώπου για την περιοχή των ματιών είναι λεπτόρρευστο με σταθερή σύνθεση που δεν ‘’τρέχει’’ και δεν ερεθίζει τα μάτια.  Είναι οφθαλμολογικά ελεγμένο και κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος ακόμη και για ευαίσθητα.

Για εσάς που αναζητάτε φυσικές συνθέσεις, τα αντιηλιακά προσώπου με φυσικά φίλτρα, μας προσφέρουν φυσική αποτελεσματική προστασία από τις ακτίνες του ήλιου ενώ μειώνουν την έκθεση του οργανισμού μας σε χημικές συνθέσεις !

Ειδήσεις υγείας σήμερα
HΠΑ: Οι τιμές των συνταγογραφούμενων φαρμάκων αυξήθηκαν κατά 40% την τελευταία δεκαετία
Ηλιακό έγκαυμα:  Πώς θα θεραπευτώ γρηγορότερα
Καρδιακή προσβολή: Οι άντρες ή οι γυναίκες χάνουν περισσότερα χρόνια;