Ανθρωποι που συχνά καταναλώνουν φρούτα είναι πιο πιθανό να αναφέρουν μεγαλύτερη ευεξία και λιγότερο πιθανό να αναφέρουν συμπτώματα κατάθλιψης σε σχέση με όσους δεν καταναλώνουν. Αυτό αναφέρει νέα έρευνα του Aston University.

Tα ευρήματα δείχνουν ότι το πόσο συχνά καταναλώνει κάποιος φρούτα είναι πιο σημαντικό για την ψυχική του υγεία από τη συνολική ποσότητα που καταναλώνει σε μια εβδομάδα.

Οι ερευνητές επίσης βρήκαν ότι άνθρωποι που καταναλώνουν γευστικά σνακ με μικρή θρεπτική αξία είναι πιο πιθανό να αναφέρουν μεγαλύτερα επίπεδα άγχους.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο British Journal of Nutrition.

Εγινε σε 428 ενήλικες από τη Βρετανία και εξέτασε τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών, γλυκών και γευστικών σνακ και της ψυχικής υγείας.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι φρούτα πλούσια σε θρεπτικές ουσίες και σνακ φτωχά σε τέτοιες, φάνηκε να συνδέονται με την ψυχική υγεία.

Ανακάλυψαν επίσης ότι δεν υπήρχε άμεση σχέση μεταξύ κατανάλωσης λαχανικών και ψυχικής υγείας.

Οσο συχνότερα κατανάλωναν οι συμμετέχοντες φρούτα τόσο χαμηλότερο ήταν το σκορ κατάθλιψης και τόσο υψηλότερη η ευεξία, άσχετα από τη συνολική ποσότητα φρούτων.

Ανθρωποι που συχνά έτρωγαν ως σνακ γευστικές τροφές χαμηλής θρεπτικής αξίας ήταν πιό πιθανό να έχουν καθημερινές διαλείψεις και να αναφέρουν χαμηλότερη ευεξία.

Μεγαλύτερος αριθμός διαλείψεων συνδεόταν με υψηλότερα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης και χαμηλότερα σκορ ευεξίας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή