Την πρώτη εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της  εταιρείας κλινικών μελετών Coronis, δημιουργώντας τη δική τους Τράπεζα Αίματος, ενθαρρύνοντας και άλλους, να αναδείξουν την αιμοδοσία σε θεσμό αγάπης και προσφοράς.

Την αιμοληψία ανέλαβε το κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου Αγ. Σοφία "Παίδων", στο οποίο συμμετέχει επιστημονικό προσωπικό, διασφαλίζοντας  με αυτό τον τρόπο,  την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου  για την προστασία των αιμοδοτών. 

Όπως υποστήριξε η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Coronis, κα. Ευαγγελία Κοράκη "Η αιμοδοσία αποτελεί την ύψιστη πράξη προσφοράς και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο που έχει ανάγκη από μετάγγιση αίματος. Η απόφαση των εργαζόμενων να προσφέρουν το υπέρτατο αυτό αγαθό αποτυπώνει και τη  φιλοσοφία της Coronis, που βρίσκεται δίπλα στις ανάγκες των ασθενών. Έργο το οποίο και προσφέρει τα τελευταία 20 χρόνια»

Coronis

H Coronis Research είναι μια αμιγώς ελληνική ερευνητική εταιρεία που δραστηριοποιείται διεθνώς. Με αιχμή  της  επιχειρησιακής  της  λειτουργίας  την  επιστημονικότητα,  η Coronis διαθέτει μια ευρεία γκάμα ερευνητικών υπηρεσιών τις οποίες προσφέρει στους πελάτες της διεθνώς. Σήμερα, 20 χρόνια μετά την ίδρυση της, με παρουσία στην Ελλάδα και στην Κύπρο, η Coronis αποτελεί μία από τις κορυφαίες κατ’ανάθεση ερευνητικές εταιρείες στην Ελλάδα με τη δραστηριοποίησή της να αφορά όλο το φάσμα ανάπτυξης και διάθεσης φαρμακευτικών προϊόντων, ενώ είναι συνεργάτης επιλογής, για πολλές γνωστές φαρμακευτικές και βιοτεχνολογικές  εταιρείες. Στην Coronis «εργαζόμαστε με σκοπό  να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο, προσφέροντας καινοτόμες θεραπείες για όλους τους ασθενείς.»

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το ΕΣΥ σε αναζήτηση παθολόγων - Η κατάσταση σε 4 "κόκκινα" νοσοκομεία
Εγκαίνια της ανακαινισμένης Ψυχιατρικής Κλινικής του "Αγία Όλγα"
Συνταγές με χαμηλούς υδατάνθρακες για διαβητικούς