Από τις 3 έως τις 7 Οκτωβρίου 2022, το δίκτυο φαρμακείων Green Pharmacy του ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, σε συνεργασία με το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας “Πεταλούδα”, διοργάνωσε, για πρώτη φορά, εβδομάδα πρόληψης της οστεοπόρωσης, με δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας.

Τη δράση στήριξαν με τη συμμετοχή τους οι δήμοι Δάφνης-Υμηττού, Αργυρούπολης-Ελληνικού και Νέας Σμύρνης. Σε ειδικά διαμορφωμένα σημεία κάθε δήμου και σε συγκεκριμένες ημερομηνίες πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την οστεοπόρωση με παράλληλο δωρεάν προληπτικό έλεγχο. Εξειδικευμένοι ιατροί, που συμμετείχαν στη δράση, αξιολογούσαν το αποτέλεσμα εκείνη τη στιγμή.

Κατά τη διάρκεια των 5 ημερών διενεργήθηκαν συνολικά 375 μετρήσεις οστικής πυκνότητας, σε ηλικίες που ξεκινούσαν κάτω από τα 50 έτη και έφταναν μέχρι και άνω των 70. Από την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων διαγνώστηκαν με οστεοπόρωση 117 άτομα.

Η συγκεκριμένη δράση επικοινωνήθηκε από τα φαρμακεία του δικτύου προς το κοινό με διανομή προσκλήσεων, καθώς και με digital καμπάνια στο Facebook.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΜΑ: Πώς θα γίνεται στο εξής ο εμβολιασμός παιδιών και ενηλίκων κατά της CoViD
Ολοκλήρωση και αποτελέσματα Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου MDR & IVDR
Μελάνωμα : Πειραματικό εμβόλιο σε συνδυασμό με το Pembrolizumab μειώνει τον κίνδυνο μετάστασης [μελέτη]