Δυσάρεστες φήμες κυκλοφορούν για αρκετές φαρμακαβιομηχανίες και συγκεκριμένα ότι έχουν ξεκινήσει να μαζεύουν το εργατικό τους δυναμικό σε λιγότερα άτομα. Κάτι το clawback που καλά κρατεί και αυξάνεται διαρκώς, κάτι το γεγονός ότι τα κόστη αυξάνονται, κάτι οι εντολές που έχουν λάβει από τις μητρικές (στην περίπτωση των πολυεθνικών) για νέο "συμμάζεμα", κάτι το γεγονός ότι αλλάζουν τη στρατηγική τους, αφαιρώντας πεδία δράσης, έχουν όλα μαζί συμβάλει στην αναμπουμπούλα που σήμερα επικρατεί σε όλα τα επίπεδα των στελεχών. 

Ακούγεται δε ότι μέχρι και συμμετοχές σε συνέδρια ακυρώνουν εταιρείες- και μάλιστα την τελευταία στιγμή. Και όπως μαθαίνουμε, οι απομακρύνσεις στελεχών δεν είναι μόνο από το τμήμα πωλήσεων, που στο παρελθόν ηγούνταν στις απολύσεις, αλλά και από ψηλότερα κλιμάκια, ακόμη και στελέχη που ήταν υπεύθυνα για τις επαφές με τα κλιμάκια. 

Την ίδια στιγμή, στον αέρα είναι ακόμη και η εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας ή όχι; Πάντως σαν να έχει αργοπορήσει λίγο, γιατί η συζήτηση έχει ξεκινήσει και από πριν το Καλοκαίρι. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσα κιλά μπορούμε να χάσουμε σε έναν μήνα με ασφάλεια
Θανατηφόρα βακτήρια διψούν για ανθρώπινο αίμα
Οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη είναι πιθανόν να αυξάνουν τους κινδύνους υγείας για δεκαετίες [μελέτη]