Ερευνητές στην Αλαμπάμα συνέδεσαν 10 γενετικές περιοχές με την οστεοαρθρίτιδα. Στη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Nature Genetics, περιγράφουν την ανάλυση στοιχείων από το Million Veteran Program και την UK Biobank.

Με την ανάλυση στοιχείων από τις 2 βάσεις δεδομένων, οι ερευνητές απομόνωσαν 10 νέες γενετικές περιοχές που συνδέονται με την οστεοαρθρίτιδα και επιβεβαίωσαν 17 που είχαν εντοπιστεί προηγουμένως.

Ανακάλυψαν επίσης σημαντικές σχέσεις όταν ανέλυσαν στοιχεία που θα μπορούσαν να συνδέονται με περιοχές σχετικές με ιστούς που δεν συνδέονται με αρθρώσεις.

Άλλη ανάλυση, τους βοήθησε να εντοπίσουν γενετικές οδούς που συνδέονται με οστά και χόνδρους και άλλους συνδετικούς ιστούς.

Στη συνέχεια εξέτασαν πιθανές βιoλογικές διαδικασίες που εμπλέκονται στην ανάπτυξη οστεοαρθρίτιδας και πιθανών αγωγών για τα συμπτώματα.

Πρόκειται για το πρώτο βήμα προς τον εντοπισμό της αλυσίδας γεγονότων που οδηγούν σε βλάβη των αρθρώσεων, δήλωσαν οι ερευνητές, οι οποίοι επίσης σημειώνουν ότι χρειάζονται νέες έρευνες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Δότης μυελού των οστών χαρίζει ζωή σε λήπτη από τη Γερμανία
Οφθαλμικές σταγόνες επιβραδύνουν την εξέλιξη της μυωπίας σε παιδιά [μελέτη]
'Ελενα Ακρίτα: Δεν βρίσκω την ένεσή μου για τον διαβήτη - Την παίρνουν και όσοι κάνουν δίαιτα