Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή συνεχίζει και φέτος την πρωτότυπη διαδικτυακή δράση «Ψηφιακό Παιχνίδι για Μεγάλους», την επιτυχημένη σειρά διαδικτυακών ξεναγήσεων που έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με την seveneleven ειδικά για άτομα άνω των 65 ετών, με το πρόγραμμα «Χρώμα και Τέχνη».

Τι σημαίνει το χρώμα για τον κάθε έναν από εμάς; Πώς θα ήταν κάποια έργα τέχνης αν ο καλλιτέχνης είχε επιλέξει διαφορετικά χρώματα; Τι χρώμα θα είχαν η ζωή και οι αναμνήσεις μας αν ήταν έργο τέχνης;

Στο πρόγραμμα «Χρώμα και Τέχνη», που πραγματοποιείται μέσω Zoom και δίνει την ευκαιρία σε άτομα άνω των 65 που βρίσκονται σε όλα τα μέρη της Ελλάδας και στο εξωτερικό να γνωρίσουν τη Συλλογή του Ιδρύματος, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν τη σημασία και τον συμβολισμό του χρώματος στην τέχνη μέσα από ένα πρωτότυπο παιχνίδι.

Το ψηφιακό πρόγραμμα «Χρώμα και Τέχνη» προσφέρεται δωρεάν κάθε δεύτερη εβδομάδα στο διαδίκτυο και μπορούν να το παρακολουθήσουν άνθρωποι από όλο τον κόσμο.

Οι ψηφιακές δράσεις του Ιδρύματος για άτομα της τρίτης ηλικίας ανοίγουν νέους δρόμους σε κόσμο που δεν έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στην Αθήνα και να γνωρίσει τη Συλλογή από κοντά. Παράλληλα, ενισχύουν τη δημιουργικότητα και την αυτοπεποίθηση και ενθαρρύνουν τη χρήση ψηφιακών εργαλείων.

Μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, που υλοποιείται από την seveneleven με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ.

Η δράση πραγματοποιείται διαδικτυακά, κάθε δεύτερη Πέμπτη 18:00-19:00, μέσω Zoom με δήλωση συμμετοχής στο goulandris.gr. 

Επόμενες δράσεις: Πέμπτη 8 & Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο