Τα τρισεκατομμύρια μικροσκοπικά βακτήρια που κατοικούν στο έντερο συνθέτουν ένα μοναδικό μικροβίωμα, χαρακτηριστικό και μοναδικό για κάθε άνθρωπο, συμβάλλοντας στην εντερική και τη γενική υγεία:

-Το υγιές εντερικό μικροβίωμα, όπου υπάρχει ισορροπία μεταξύ καλών και κακών βακτηρίων, υποστηρίζει την εύρυθμη λειτουργία του ανοσοποιητικού.

-Η βακτηριακή πολυμορφία του εντέρου μας συνδέεται με χαμηλότερους δείκτες φλεγμονής, λιγότερη παχυσαρκία και μικρότερη συχνότητα εμφάνισης μεταβολικών νοσημάτων.

-Τα προβιοτικά εκκρίνουν νευροδιαβιβαστές (όπως GABA, τη σεροτονίνη και ακετυλοχολίνη) που απορροφώνται στην κυκλοφορία του αίματος και στη συνέχεια μπορούν να επηρεάσουν το κεντρικό νευρικό μας σύστημα.

-Ζυμώνουν τις ίνες σε λιπαρά οξέα βραχείας αλυσίδας που υποστηρίζουν την υγεία του παχέος εντέρου και έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Υπάρχει πραγματικά μια συμβιωτική σχέση ανάμεσά μας, όπου εμείς παρέχουμε τροφή και στέγη στα βακτήρια ενώ αυτά υποστηρίζουν την υγεία μας.

Πότε είναι αποτελεσματικό ένα προβιοτικό συμπλήρωμα

Η αποτελεσματικότητα ενός προβιοτικού εξαρτάται από την ικανότητα των βακτηρίων που περιέχει να προσκολλώνται στην εντερική βλεννογόνο όπου διεγείρουν τις προστατευτικές αποκρίσεις των εντερικών κυττάρων.

Επιλέξτε ένα αποτελεσματικό προβιοτικό συμπλήρωμα

Η Flora (FMD) διαθέτει 7 εξειδικευμένα προβιοτικά προϊόντα, ειδικά σχεδιασμένα για κάθε ηλικία και κατάσταση υγείας. Όλα έχουν δοκιμαστεί και επιλεγεί για την ισχυρή τους ικανότητα επιβίωσης και αναπαραγωγής. Επιλέξτε το κατάλληλο για σας:

  • Toddler’s Probiotic: Βρέφη και μωρά 1-3 ετών. Για υγιή βρεφική μικροχλωρίδα, με 3 δισ. βακτήρια, από 6 καλλιέργειες, με Β. Infantis.
  • Kid’s Probiotic: Παιδιά 4-15 ετών. Για υγιή παιδική μικροχλωρίδα, με 5 δισ. βακτήρια από 6 καλλιέργειες.
  • Super Adult Microbiota: Ενήλικες έως 54 ετών. Για βασική, καθημερινή υποστήριξη της χλωρίδας των ενηλίκων, με 17 δισ. βακτήρια από 6 καλλιέργειες.
  • Senior’s Probiotic: Ενήλικες 55+. Για την υποστήριξη της μικροχλωρίδας των ηλικιωμένων, με 34 δισ. βακτήρια από 7 καλλιέργειες.
  • Super 8 Plus Microbiota: Ενήλικες, για την υποστήριξη της χλωρίδας του ουροποιητικού και του γεννητικού συστήματος και του λεπτού εντέρου, με 42 δισ. βακτήρια από 8 καλλιέργειες, πλούσιο σε L.acidophilus.
  • Super Hi-Potency Microbiota: Ενήλικες, για την υποστήριξη της χλωρίδας του παχέος εντέρου, με 102 δισ. βακτήρια από 8 καλλιέργειες, πλούσιο σε μπιφιδοβακτήρια.
  • Super 5 Probiotic: Όλες οι ηλικίες. Μασώμενη ταμπλέτα για την υποστήριξη της μικροχλωρίδας του στόματος και του ανώτερου πεπτικού, με 2 δισ. βακτήρια από 5 καλλιέργειες με L. salivarius.

Τα σημεία υπεροχής των προβιοτικών της Flora είναι πολλά και σημαντικά

Οι εμπεριεχόμενες καλλιέργειες έχουν επιλεγεί με τα πιο ποιοτικά κριτήρια:

– την ανθεκτικότητα να επιβιώνουν – κυρίως στο όξινο περιβάλλον του στομάχου

– τη δυνατότητα να εγκαθίστανται στις βλεννογόνους και να δημιουργούν αποικίες

– δεν προέρχονται από ζώα, αλλά είναι καλλιέργειες ενδημικές στον ανθρώπινο οργανισμό

– διαθέτουν συγκεκριμένες κλινικές έρευνες για τις ευεργετικές τους ιδιότητες

– αντανακλούν τη σύνθεση και την ποικιλομορφία της υγιούς εντερικής χλωρίδας στα διαφορετικά ηλικιακά στάδια της ζωής

– ο τρόπος παρασκευής, συσκευασίας και συντήρησης σε ψυγείο εξασφαλίζει την υψηλότερη δυνατή συγκέντρωση και τη μακροχρόνια επιβίωση

–αναγράφεται στις ετικέτες των προϊόντων, ο αριθμός των ζώντων βακτηρίων στο χρόνο παρασκευής και ο εγγυημένος ζωντανός πληθυσμός στη λήξη του κάθε προβιοτικού

Προϊόντα ΕΟΦ. Παρασκευάζονται στον Καναδά από τη Flora και διανέμονται αποκλειστικά από τη MedMelon, τηλ. 2310449441, medmelon.gr 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια